Obavijesti

News

Komentari 31

Odbjegli bankar Srđo u Vrlici ima više navijača nego Hajduk

Odbjegli bankar Srđo u Vrlici ima više navijača nego Hajduk
1

Tko mazne lovu, naravno, tehnički gledano nije ništa drugo nego lopov. Ali za Vrličane, većinu njih, banka koja ih godinama "guli", a sad kad više nema što i koga oguliti zatvara vrata, drugo nije ni zaslužila...

VIDEO

Buntovnici, borci protiv sistema, pa makar bili i lopovi, ili možda životinje - kao što smo mogli vidjeti u slučaju bika Jerryja, koji je pobjegao iz nemoguće situacije pred klanje i odmetnuo se u prirodu (još ga nisu našli!) - u ovom kraju uvijek će imati svoje navijače. Jako puno navijača. 

Tako je i u Vrlici sa slučajem odbjeglog bankara Srđana D. (59). Ima tome par dana, njihovo malo misto je na nogama. Iz banke su, naime, nestali milijuni. Točnije - 11,5 milijuna kuna.

Potpuno zaboravljeni u bespućima dalmatinskog zaleđa, sa svojih jedva 2000 stanovnika u Vrlici i osam okolnih sela, odjednom su opet na svim vijestima, u svim novinama. Odjednom se osjećaju važno. Njih zaustavljaju novinari na ulici, njih se nešto pita. Nekoga zanima što oni kažu. Zamisli to!  A bankar Srđo je njihov bik Jerry - onaj tko ih je, onako zaboravljene i toliko nebitne da im je i jedina banka odlučila staviti ključ u bravu, učinio važnima i nezaobilaznima barem na koji dan. 

- Pišite vi što 'oćete al ja Srđu znam i on je dobar čovik! - kaže nam jedan bankarov poznanik.

I stvarno, u Vrlici je jako teško naći običnog čovjeka - ne načelnika, političara ili djelatnika banke - nego običnog, malog čovjeka koji je kontra Srđe. 

U njihovim očima, ta banka ih godinama "guli", a sad kad više nema što i koga oguliti - zatvara vrata! Drugo nije ni zaslužila... Suludo je možda i neshvatljivo nekome tko dolazi sa strane, ali činjenica da će sad morati odlaziti u Sinj dignuti mirovinu za Vrličane je jako loša, očajna vijest.

E, zbog toga bankar Srđo trenutačno u Vrlici ima više navijača nego splitski Hajduk. 

U kafićima samo što se ne pjeva "nitko ne zna gdje se skriva, Srđo legenda je živa". Sad ih više i nije toliko briga što banka seli. Banci, sistemu, cijelom društvu koje te na neki način ispljune i zaboravi jer te više ne treba, i jer si im tamo negdje u dalmatinskom zaleđu tako nebitan, Vrličani su okrenuli leđa, "skinuli gaće" i pokazali im stražnjicu. 

U njihovim očima, Srđo je zapravo "hajduk" - po značenju riječi to bi bio odmetnik ili razbojnik. Ali kao metafora, hajduk je u tom kraju nešto mnogo više...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...