Obavijesti

News

Komentari 36

Odbor za Ustav odlučio: Nema više Povjerenstva za Agrokor

Odbor za Ustav odlučio: Nema više Povjerenstva za Agrokor
12

SDP-ov Arsen Bauk predložio je da se donese zaključak da istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom po točki "kvaliteta financijskih izvješća", dok bi se po ostalih 10 pitanja i dalje radilo

VIDEO

Nakon prošlotjedne višesatne rasprave, Odbor za Ustav u utorak je u Saboru većinom glasova vladajuće većine zaključio da je Istražno povjerenstvo za Agrokor prestalo s radom 20. studenoga, odnosno s pravomoćnošću istrage.

Zaključak oporbe prema kojemu saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom po točki o financijskim izvješćima, za koju je u prošli ponedjeljak potvrđena pravomoćnost istrage, dok bi se po ostalih deset pitanja i dalje radilo, nije dobio potrebne glasove. Za takav zaključak su glasali SDP-ovci i Mostov Robert Podolnjak.

- Povjerenstvo je prestalo s radom 20. studenog, nije nestalo, samo je prestalo s radom zbog provođenja istrage - zaključio je predsjednik Odbora Željko Reiner (HDZ)

SDP-ov Arsen Bauk na to je tražio da se takav zaključak objavi u Narodnim novinama jer ima snagu da zaustavi rad Istražnog povjerenstva, no vladajući to nisu prihvatili.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To ne može biti razlog, da ste dali drugo objašnjenje, ja bih sugerirao da se to prihvati, ali ovako to ne može - rekao je Reiner.

Nakon sjednice predsjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor, sada već bivši predsjednik, SDP-ov Orsat Miljenić poručio je novinarima da smatra da se radi o pogrešnom tumačenju Zakona o istražnim povjerenstvima.

- Sve što znamo o tom rješenju i toj istrazi je da je vrlo usko ograničena i da se bavi jednim malim segmentom. No vladajuća većina je odlučila tako tumačiti Zakon i danas su donijeli odgovarajuću odluku. Ono što ću u tom lošem postupanju ipak pozdraviti to je što su priznali svoju pogrešku. Prošli tjedan su tvrdili da ne treba nikakva odluka, da povjerenstvo prestaje ex lege i da mogu raditi sve što hoće, ipak su napravili korak natrag i formalizirali taj pogrešan stav - poručio je. 

Na pitanje koji je daljni korak SDP-a po tom pitanju, Miljenić je poručio kako je "vladajuća većina danas vrlo jasno rekla da ne želi da se išta što se događa u Agrokoru odvija pred javnosti i da javnost išta od toga sazna."

- Mi možemo inzistirati i otvarati određena pitanja i naravno da ćemo to raditi, ali u formi Istražnog povjerenstva to više ne možemo - poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag