Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ode cijeli šleper: 'Podijelili smo 24.798 pizza u svega tri sata!'

None Foto: Dreamstime

Nismo imali gdje skladištiti toliku količinu hrane. Odaziv je bio velik i sigurno smo pomogli mnogima u pripremi ručka, kazao je voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu koju vode franjevci konventualci pozvala je u ponedjeljak, 19. studenog sve građane da dođu po besplatne pizze. Naime, Pučka kuhinja dobila je veliku donaciju pizza koje uvelike nadmašuju njezine potrebe te su odlučili ponuditi svim zainteresiranim građanima mogućnost da dobiju potpuno besplatno pizze.

NA SVETOM DUHU U ZAGREBU Pučka kuhinja je dobila previše pizza: 'Građani, dođite po njih'

Kako je rekao voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović, za tri sata planuo je šleper s 31 paletom smrznutih pizza proizvođača iz Njemačke Dr. Oetker s kojim franjevci redovito surađuju dugi niz godina.

Građani su preuzeli 24.798 komada pizza, odnosno podijeljeno je 9,6 tona pizze. 

- Zahvalio bih Hrvatskoj katoličkoj mreži za medijsku akciju oglašavanja vezano uz podjelu smrznute pizze. Naime, nismo imali gdje skladištiti toliku količinu hrane. Odaziv je bio velik i sigurno smo pomogli mnogima u pripremi ručka. Dobili smo i upite od udruga izvan Zagreba za preuzimanje smrznutih pizza koji su došli do Svetog Duha i preuzeli besplatne pizze. Ovom akcijom osigurali smo ljudima obrok - poručio je fra Vidović.

Podsjetimo, Pučka kuhinja franjevaca svakodnevno pripremi tristotinjak obroka koji se podijele svima koji taj dan dođu na ručak. Osobitost ove Pučke kuhinje je u tome što ne provjerava identitet korisnika nego pomaže svakome čovjeku koji dođe.

Tema: Hrvatska

Komentari (65)
  • Sve je dobro dok se hrana ne baca. Tako da molim aplauz za doniranje

    19. 11. 2018,   15:26
  • Ajde lijepo od njih! Neki bi radije i bacili nego podijelili

    19. 11. 2018,   15:24
  • Poznavajuci balkanski mentalitet ne bi me cudilo da netko sa tim doniranim pizzama i zaradi nesto

    19. 11. 2018,   15:43