Obavijesti

News

Komentari 2

Odgođen stečaj 3. maja: Iduće ročište zakazano je za 12.3.

Odgođen stečaj 3. maja: Iduće ročište zakazano je za 12.3.
2

Dozvolite da u sljedećih nekoliko dana predložimo plan, da dobijemo jamstva strateškog partnera da to može pratiti. Ovaj tjedan je dovoljan rok da se o tome odredi, rekao je resorni ministar Horvat

VIDEO

O mogućem stečaju 3.maja, koji na riječkom Trgovačkom sudu u utorak ipak nije otvoren, odlučivat će se 12. ožujka, do kada bi se trebalo znati ide li se u međufinanciranje riječkih i pulskih navoza ili ne. 

Naime, jedan od najbitnijih razloga takvoj odluci jest taj što je stečajnoj sutkinji stigla informacija iz Zagreba da bi se u iduća dva tjedna moralo znati ide li se u međufinanciranje riječkih i pulskih navoza ili ne.

Kako doznajemo na sudu, iznos ukupne blokade trećemajskih računa mijenja se iz dana u dan, sat u sat, ali neposredno prije ročišta ukupne blokade njihovih računa iznosile su 87 milijuna kuna, dok je jučer krajem radnog dana to bilo spušteno na 76 milijuna kuna. Danas su blokade dodatno narasle za 11 milijuna kuna. I sama sutkinja izrazila je u najblažu ruku čuđenje jesu li svi sve dobro shvatili s obzirom na to da je danas ujutro legla nova ovrha od 11 milijuna kuna.

Što se tiče države, ona nije pokazala neku ažurnost i zasad nije pružila ruku pomoći jer je u onih 87 milijuna i državnih potraživanja u iznosu od 21,5 milijuna kuna, a ni HEP nije skinuo ovrhu za svojih 7,4 milijuna kuna dok se dobavljačima duži 46 milijuna kuna.
Sutkinja je rekla kako je stečaj najlakše otvoriti, no izrazila je velike sumnje da bi to u ovom trenutku bilo rješenje, koje bi davalo imalo izgleda 3. maju i njegovim radnicima da prežive.

Strojopromet Zagreb, koji je uz FINA-u predložio pokretanje stečaja pozvao je upravu Uljanika da do navedenog datuma prioritet bude rješavanje zaostalih plaća radnika.

- Sugeriram da 1. korak bude rješavanje pitanja dadžbina radnicima i to u roku od sedam dana u kojima vas pozivam da sazovete sastanak na kojem bi razgovarali kako da se taj problem uz našu pomoć riješi, a potom na stol stavimo sve kompanije tj. vjerovnike te se dogovorimo o komercijalnim daljnjim rješenjima individualnih potraživanja - predložio je predstavnik Strojoprometa Zagreb.

Iz uprave Uljanika kratko su odgovorili da će taj prijedlog razmotriti te se složili da bi im u rješavanju isplata plaća radnicima trebala suradnja vjerovnika.

- Pozivamo Vladu, ministarstvo i Uljanik pa i potencijalnog ponuđača da požure i što prije riješe isplatu plaća. da požuri, 12. ožujka nije krajnji datum, želimo da to bude tijekom idućeg tjedna. Ono što je bitno jest da su svi dobavljači zainteresirani za nastavak brodogradnje i opstanak 3.maja. Pozivam sve da se dogovorimo oko deblokade i nastavaka rada - kazao je Juraj Šoljić iz sindikata radnika 3.maja.
Iako su trećemajci insistirali da danas dođe kraj njihovoj agoniji, pa ma kakva odluka bila, djelomično su zadovoljni današnjim epilogom,  no od uprave Uljanika tražili su da idućih dva tjedna, do novog ročišta, ne moraju dolaziti na posao.

- Dolazak na posao gdje se ništa ne radi je veliko opterećenje i dodatni trošak radnicima za prijevoz, marendu, to je novac kojeg trenutno nemamo.. Na kraju dana trošak je i za firmu - kazali su trećemajci, a iz Uljanika im je odgovoreno da to ne bi trebao biti problem.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa