Obavijesti

News

Komentari 8

Odgođena je sjednica Odbora za Ustav, Grbin: Dosta je toga

Odgođena je sjednica Odbora za Ustav, Grbin: Dosta je toga

U HDZ-u kažu da su njihovi članovi na putu te da će sjednica biti kad budu imali kvorum. U SDP-u su stava da se odluka o izuzeću Nataše Novaković ne smije odugovlačiti.

VIDEO

Iako se je bilo najavljeno da će Odbor za Ustav u četvrtak raspravljati tko je nadležan odlučivati o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje u sukobu interesa Nataše Novaković, a koju je tražio premijer Plenković, sjednica je odgođena. Tu informaciju potvrdio je i Saboru potpredsjednik odbora Peđa Grbin (SDP). 

- SDP to ne može prihvatiti i zbog toga ćemo danas tijekom dana tražiti da se ta sjednica održi što prije. Ovo je pitanje koje se ne smije više odugovlačiti. Premijer Plenković je pokušao sve što je mogao, ali mi mu to ne smijemo dopustiti - rekao je. 
Prema saborskom poslovniku, ako predsjednik odbora ne sazove sjednicu, to može zatražiti jedna trećina članova odbora.

Grbin: Mora se zaključiti tko je nadležan za izuzeće Novaković
Grbin: Mora se zaključiti tko je nadležan za izuzeće Novaković

- Kao što smo vidjeli premijer Plenković je prošli tjedan, samo radi odugovlačenja, niti 24 sata prije održavanja sjednice Povjerenstva zatražio izuzeće predsjednice. Razlozi koje je naveo su naprosto smiješni. Smeta mu što je Novaković radila u HUP-u, a ne smeta ga što je Marić radio u Agrokoru. To što Plenković pokušava prodati nadam se da nitko pored zdravih očiju ne može progutati. To je čisto odugovlačenje. Tome moramo stati na kraj - poručio je Grbin.

U SDP-u su stava da o izuzeću Novaković može odlučivati samo Odbor za izbor i imenovanja. 

- Ako HDZ smatra da postoji netko tko je meritorniji za donošenje te odluke, oni su slobodni to predložiti. Dosta je odugovlačenja, dosta je izbjegavanja odgovora - jasan je Grbin. 

Novaković: Osjećam političke pritiske na Povjerenstvo...
Novaković: Osjećam političke pritiske na Povjerenstvo...

Branko Bačić (HDZ) odbacio je optužbe da se odugovlači. 

- Naš zastupnik Tomislav Sokol, koji je član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav je u Bruxellesu i ne može biti na sjednici i to je razlog odgađanja sjednice. Održat će se kada budemo imali kvorum koji dolazi iz redova vladajuće većine - pojasnio je Načić. 
SDP-ov prijedlog da o izuzeću može odlučivati Odbor za izbor i imenovanja Bačić smatra miješanjem politike u rad Povjerenstva.

- Povjerenstvo bi trebalo samo odlučiti o tome jesu li argumenti Martine Dalić i Andreja Plenkovića takvi da se ona treba izuzeti. Grbin očekuje da Odbor za Ustav naloži Odboru za imenovanje da odluči o zahtjevu. Ima li Grbin punomoć Povjerenstva i Nataše Novaković da ih zastupa - upitao je HDZ-ovac. 

Sjednica Odbora za Ustav sazvana je za idući petak 14. lipnja. Peđa Grbin (SDP) na Twitteru je objavio poziv, ali među točkama dnevnog reda nema SDP-ovog prijedloga da se raspravi tko je nadležan odlučiti o izuzeću šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk