Obavijesti

News

Komentari 3

Odgođena odluka o stečaju ili likvidaciji pulskog Uljanika

Odgođena odluka o stečaju ili  likvidaciji pulskog Uljanika
1

Ukupni dug radnicima svih društva Uljanika po njegovim je riječima 160 milijuna kuna. Vjeruje da će radnicima do kraja godine biti isplaćene do tri minimalne plaće i pola otpremnine

VIDEO

Na Trgovačkom sudu u Pazinu u srijedu je odgođena odluka o tome ide li Uljanik Brodogradilište u likvidaciju ili stečaj, a ta bi odluka trebala biti donesena potkraj mjeseca odnosno nakon ročišta za Uljanik d.d. koje je zakazano za 25. listopada.

Tada bi se, na temelju izvješća stečajnog upravitelja, trebalo odlučivati o daljnjem tijeku stečajnog postupka u Uljaniku d.d.

"Odluka je mogla biti ili takva ili ona o likvidaciji. Stoga, u jednu ruku je ova odluka pozitivna za nas, premda ne možemo biti u potpunosti zadovoljni", rekao je nakon današnjeg izvještajnog ročišta za Uljanik brodogradilište član Odbora vjerovnika i predstavnik Jadranskog sindikata Samir Hadžić.

Dodao je kako se "agonija nastavlja" te da je nezadovoljstvo ogromno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ocijenio je da su sve odluke o Uljaniku političke naravi.

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac kazao je kako je samo donekle zadovoljan odlukom, jer je ona mogla biti još gora. 

"Postojale su četiri mogućnosti - odluka o izmjeni stečajnog upravitelja kao u slučaju s Uljanikom d.d., likvidacija, nastavak proizvodnje - što je bilo nerealno za očekivati, ili odgoda odluke", rekao je Cerovac.

Dodao je kako kako ovih dana radnici Uljanik Brodogradilišta potpisuju zahtjeve vezane uz potraživanja od Agencije za radnička potraživanja.

Ukupni dug radnicima svih društva Uljanika po njegovim je riječima 160 milijuna kuna. Vjeruje da će radnicima do kraja godine biti isplaćene do tri minimalne plaće i pola otpremnine.

Preostali dio je upitan jer se on mora isplatiti iz stečajne mase koja je tako mala i nedostatna za bilo kakvu isplatu, rekao je Cerovac.

(abe)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag