Obavijesti

News

Komentari 20

Odgodili joj operaciju u Osijeku: 'Boli me, a oni nemaju vijaka?!'

Čekanje na operaciju koštano-degenerativnih promjena kroničnog karaktera može se pomaknuti za nekoliko tjedana, bez ikakve potencijalne štete za pacijenta, objasnili su iz KBC-a Osijek

VIDEO

Velike gužve stvaraju se u KBC-u Osijek na Klinici za neurologiju. Godišnje doktori operiraju tamo 800 pacijenata, a mnogo je onih koji čekaju red na različite operacije. 

Uz to, velik broj Slavonaca i Baranjaca ima problema s kralježnicom, čije ozlijede, tumorske procese te srodne bolesti ondje mogu uspješno liječiti. 

No, jednoj je pacijentici tamo već odgođena operacija na koju je trebala otići u kolovozu. 

-  Čula sam da je limit vijaka za kolovoz potrošen i da ću biti operirana u rujnu, samo nisu znali koji dan. Boli me do granica izdržljivosti i nije mi bilo jasno kako je moguće da zdravlje ovisi o nečijoj procjeni, odnosno da postoji limitiran broj vijaka koji se smije potrošiti u jednom mjesecu - napisala je Osječanka na svom Facebook profilu. Zbog toga što nije hitan pacijent, u Ravnateljstvu osječkog KBC-a odlučeno je o odgodi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Tijekom kolovoza 2018. godine zbog većeg broja traumatskih prijeloma kralježnice zbog padova s visine i prometnih nesreća učinjeno je šest operacija fiksacije, odnosno stabilizacije kralježnice. Stoga je i ugrađen velik broj titanskih vijaka i šipki, znatno više nego što je to uobičajeno tijekom jednoga mjeseca u godini - pojasnili su za Glas Slavonije te dodali kako je samo jedan pacijent predviđen za operaciju u posljednjem tjednu kolovoza. 

- Čekanje na operaciju koštano-degenerativnih promjena kroničnog karaktera može se pomaknuti za nekoliko tjedana, bez ikakve potencijalne štete za pacijenta - objasnili su. 

Kako ističu iz Ravnateljstva, u ostalim klinikama i odjelima situacija nije takva kao na Klinici za neurologiju te posjeduju dovoljno osteosintetskog materijala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora