Obavijesti

News

Komentari 2

Odgodili su ročište za palež vikendice Radovana Ortynskog

Odgodili su ročište za  palež vikendice Radovana Ortynskog
2

Branitelj petokrivljenog Ive Jerića ispričao je njegov nedolazak te obavijestio sud da je Jerić jučer hospitaliziran u šibenskoj bolnici zbog sumnje u moždani udar

VIDEO

Zbog bolesti jednog okrivljenika na osječkom Županijskom sudu u utorak je odgođeno pripremno ročište u postupku protiv Dragana Bakovića "Bambura" i još šestero osumnjičenih za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog na Braču 2017.

Branitelj petokrivljenog Ive Jerića ispričao je njegov nedolazak te obavijestio sud da je Jerić jučer hospitaliziran u šibenskoj bolnici, a nakon što je sud provjerio informaciju i od bolnice dobio potvrdu da je okrivljeni Jerić na liječenju zbog sumnje u moždani udar pripremno ročište je odgođeno.

Novo pripremno ročište zakazano je za 25. rujna, kazao je Hini glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Potvrđena optužnica za palež vikendice Radovana Ortynskog
Potvrđena optužnica za palež vikendice Radovana Ortynskog

Osječki Županijski sud je 2. travnja potvrdio optužnicu protiv Dragana Bakovića "Bambura" i još šestero osumnjičenih za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog na Braču 2017., a na prijedlog Uskoka sud je tada produljio istražni zatvor Bakoviću i njegovim suokrivljenicima Milanu Bulatu, Jasmini Huzanić i Mariu Toliću.

Optužnicom koja je podignuta 11. veljače Uskok Bakovića tereti da je od siječnja 2017. do svibnja 2018. na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, u zajedničko djelovanje povezao okrivljenike Bulata i Tolića, okrivljenicu Huzanić te najmanje još jednog nepoznatog počinitelja radi zapaljenja vikendice Radovana Ortynskog, u Postirama na otoku Braču.

Kako bi ostvario plan Baković je s drugookrivljenim Bulatom, tvrdi Uskok, dogovorio da zajedno s najmanje još jednim nepoznatim počiniteljem zapale vikendicu te da trećeokrivljena Jasmina Huzanić otputuje s Bulatom na Brač i bude s njim cijelo vrijeme kako bi se, nakon paleža vikendice, što lakše i bez pobuđivanja ikakve sumnje udaljio s Brača, a da četvrtookrivljeni bude osoba koja će Bakovića izvijestiti o izvršenju nedjela.

Sukladno dogovoru, tvrdi tužteljstvo, drugookrivljeni Bulat i najmanje još jedan nepoznati počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. zapalili vikendicu Radovana Ortynskog na kojoj je nastala šteta veća od 200 tisuća kuna.

Ortynskom zapalili vikendicu: Optužili sedmoricu u Osijeku
Ortynskom zapalili vikendicu: Optužili sedmoricu u Osijeku

Kako je pri paljenju vikendice došlo do eksplozije u kojoj je Bulat teško ozlijeđen, Baković je, po sumnjama tužiteljstva, u suradnji s ostalim okrivljenicima organizirao njegovu evakuaciju s Brača i liječenje u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.