Obavijesti

News

Komentari 1

'Odgovoran za isporučenu vodu s arsenom, a dolazi u Sabor'

Smatra da je HDZ trebao pozvati Milinkovića da dade ostavku, prvenstveno na mjesto direktora VVK, a ne ga nagraditi mjestom u Saboru

VIDEO

Saborski zastupnik Tomislav Panenić u četvrtak je izrazio nadu da će na osnovi prijave državnog odvjetništva hrvatsko sudstvo imati snage do kraja provesti postupak protiv Dražena Milinkovića i drugih odgovornih što je mještanima Komletinaca godinama isporučivana voda za piće s količinama arsena znatno većim od dopuštenih te je ocijenio da ga HDZ nagrađuje mjestom u Saboru.

„Ovih dana je najavljeno da direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) Dražen Milinković prelazi u saborske klupe na mjesto HDZ-ova zastupnika, a na hvalospjeve o njegovu radu moram se vratiti na ključno - protiv njega kao odgovorne osobe u VVK podignuta je kaznena prijava na osnovu prijava više od 400 građana Komletinaca koji su utvrdili da niz godina isporučivana voda za piće u tom selu sadrži teške metale prvenstveno arsen“, naglasio je saborski zastupnika iz Kluba Mosta nezavisnih lista Tomislav Panenić na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Komentirajući akte koji reguliraju pitanje potrošnje vode istaknuo je da su za postupanje kojima se nije obavještavalo građane o zdravstvenoj ispravnosti vode predviđene prekršajne odredbe i novčane kazne no da su višegodišnje skrivanje činjenica i razmjeri događaja doveli do toga da je državno odvjetništvo podnijelo kaznenu prijavu.

Ustvrdio je da odgovornost snosi i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji također dolazi iz vodnog sektora te  vukovarsko-srijemski Zavod za javno zdravstvo.

Smatra da je HDZ trebao pozvati Milinkovića da dade ostavku, prvenstveno na mjesto direktora VVK, a ne ga nagraditi mjestom u Saboru. „Ako je to način da jedna politička stranka rješava probleme koji utječu na zdravlje ljudi, onda je HDZ napravio veliku grešku te je riječ o još jednom pokušaju prikrivanja“, rekao je Panenić

Ocijenio je da će Milinkoviću saborski imunitet biti skinut no i dodao da jača politička pozicija može imati utjecaj na proces pa „…možemo imati vječne procese kao kod nekih drugih dužnosnika kojima se kraj ne vidi“.

Uz Milinkovićevu odgovornost treba snositi i Vukovarsko-srijemska županija koja nije osigurala novce za redovito uzorkovanje vode, a Zavod za javno zdravstvo nije zabranilo korištenje i distribuciju te vode pa će se zdravstvene posljedice po Komletinčane vidjeti kroz nekoliko godina, rekao je na konferenciji za novinare Zvonko Jelić nezavisni vijećnik u vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini i žitelj Otoka kojem pripadaju Komletinci.

Milinković: Neka institucije rade svoj posao

Direktor Vinkovačkog vodovoda Dražen Milinković u izjavi novinarima istaknuo je da je 2016. godine položio prisegu kao saborski zastupnik, potom mandat stavio u mirovanje, a u dogovoru s predsjednikom stranke vratio se u Vinkovce odraditi lokalne izbore ali i provesti 400 milijuna kuna vrijedan projekt aglomeracije s čime je 8.300 domaćinstava dobilo besplatni priključak na vodu. Podsjetio je na svoj angažman oko vodocrpilišta Sikirevci, prošlogodišnjeg rješavanja problema snabdijevanja pitkom vodom dijela Slavonskog Broda te na spajanje niza vukovarsko-srijemskih mjesta na regionalni vodovod. Dodao je da je postupak u tijeku i „neka institucije rade svoj posao“.

Dražen Milinković je osim funkcije direktora VVK i aktualni predsjednik Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a. Saborski mandat će mu, prema njegovim riječima, biti aktiviran od sutra.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa