Obavijesti

News

Komentari 118

'Odgovorit ću na uvrede sa sinoćnje debate poslije izbora'

'Odgovorit ću na uvrede sa sinoćnje debate poslije izbora'
1

Predsjednik Srbije poručio je, komentirajući izjave u RTL duelu predsjedničkih kandidata u kojima je spomenut, da će "odgovoriti na uvrede" kad u Hrvatskoj prođu predsjednički izbori

VIDEO

Nakon razgovora s patrijarhom srpskim Irinejom o situaciji u Crnoj Gori, Aleksandar Vučić je na pitanje novinara kako komentira "teške riječi" na njegov račun, koje su se sinoć čule u sučeljavanju Milanović - Grabar-Kitarović, rekao da ne želi odgovarati, pa makar to bile i osobne uvrede.

- Čekat ću da završe izbori, pa ću onda komentirati, kazao je Vučić dodavši da nije bio "naročito fasciniran" debatom dvoje hrvatskih predsjedničkih kandidata i zahvalivši Milanoviću i Grabar-Kitarović na "dodatnoj potpori" koju mu pružaju.

Russian President Putin meets with his Serbian counterpart Vucic in Sochi

'Srbija danas zrelija, odgovornija i ozbiljnija'

To što ne želi odgovarati na njihove ocjene izrečene tijekom televizijskog sučeljavanja, pa "makar i na teške i osobne uvrede", i što se ne želi miješati  "u njihove stvari", Vučić je ilustrirao tvrdnjom kako je "Srbija danas zrelija, odgovornija i ozbiljnija".

'Nismo mi ni anđeli ni sveci, ali oni su pravili logor Jasenovac'

- A, oni valjda misle da imaju prava odlučivati tko je u Srbiji dobar predsjednik, a tko nije. Hvala im na dodatnoj podršci, koju mi pružaju unutar srpskog naroda, gdje god da živi, istaknuo je Vučić.

Milanović je u debati s Grabar-Kitarović rekao kako ne bi blokirao put Srbije u EU, „osim ako nam ne daju toliko razloga da nemamo drugog zbora”.

- Ne želim to koristiti kao monetu za uništavanje jedne države koja ima nesreću da je trenutno vodi jedan ratni kabadahija, rekao je Milanović, navodeći da je "čovjek koji je u Glini govorio najgore stvari, koje su 1995. godine tisuće naših Srba koštale sudbine, života, imovine, sreće, ljubavi, svega" i da je "taj čovjek sada izabran u ime beogradske čaršije... da je vodi", rekao je Milanović. 

'Živio narod srpske Gline, Glina nikada neće biti hrvatska...'
'Živio narod srpske Gline, Glina nikada neće biti hrvatska...'

Grabar-Kitarović pak Vučića ne bi ponovno zvala u Hrvatsku dok se ne riješi pitanje nestalih osoba u Domovinskom ratu. Inzistirat će, kaže, na tome da Srbija ispuni kriterije za članstvo u EU kao što su ih ispunile i sve druge države uključujući i Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.