Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Zagrebu odjekivali rafali: 'Ja i unuka morali smo bježati...'

None Foto: Robert Anic/PIXSELL 6

Bila sam u kafiću s prijateljicom kad je muškarac izvadio kalašnjikov i stisnuo okidač. Sakrili smo se u kafić i u strahu slušali paljbu. Kao da je ispalio stotinu metaka, kaže svjedokinja...

Bio sam s unukom na igralištu od škole. Čuli smo pucnjavu. Malenu sam primio u ruke i počeo bježati, opisao nam je preplašeni djed strašan trenutak koji su doživjeli stanovnici zagrebačkog Vukomerca u srijedu oko 19 sati kada su dvojica nepoznatih muškaraca pucala po ulici.

POGLEDAJTE GALERIJU

None Foto: Robert Anic/PIXSELL 12

Kako su nam opisali svjedoci, ispred osnovne škole Vukomerec u Porečkoj ulici naglo su se zaustavila dva automobila. Iz jednog su izašla trojica, a iz drugoga dvojica.

Jedan je rafalom zapucao na kuću preko puta škole, a vatrom mu je odgovorio i stanar iz kuće.

 - Bila sam u kafiću s prijateljicom kad je muškarac izvadio kalašnjikov i stisnuo okidač. Sakrili smo se u kafić i u strahu slušali paljbu. Kao da je ispalio stotinu metaka. Trajalo je kratko, ali činilo se kao da je prošla cijela vječnost - ispričala nam je sinoć vidno potresena svjedokinja vatrenog okršaja

POGLEDAJTE VIDEO

Kako je jedan od muškaraca pucao prema školi, nekoliko metaka je pogodilo automobile parkirane na igralištu. Jednom su propucali prozor.

POGLEDAJTE VIDEO

[video: 1201220 / ]

Dio Vukomerčana tvrdi kako je okršaj izbio zbog imovine te da njihova aktualna svađa traje već nekoliko dana. 

- Ljutiti smo, umorni i preplašeni, ali nismo ni malo iznenađeni. Njihovo ludovanje traje godinama. Stalno se natjeravaju automobilima po cesti i rade probleme - objašnjavao nam je otac čije je dijete bilo na igralištu u trenutku pucnjave. Desetak minuta poslije stigla je policija s čak dvadesetak vozila, te dvije ekipe hitne pomoći. Nekoliko sati ispitivali su muškarca iz kuće, a u Vukomerec je  došao i gradonačelnik Bandić.

[video: 1201221 / ]

Dan ranije si prijetili pištoljima

U pucnjavi nije bilo ozlijeđenih, a iz policije su potvrdili da su uhitili sedmero ljudi, a deset se nalazi pod policijskim nadzorom. 

Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi točno nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su si sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima, zbog čega je cijeli dan naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i prijetnji bilo je, tvrde, i ranije.

Načelnik PU zagrebačke Mako Rašić potvrdio je kako je riječ o postojećem sukobu, ali je otklonio bilo kakvu sumnju u moguće nepravilnosti u policijskom postupanju.

"Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražit ćemo sve navode i sukob tih dviju obitelji. Navodno se radi o nekim neriješenim odnosima, financijskim potraživanjima. No, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih obitelji postoji i u tijeku je rješavanje situacije i razrješavanje događaja", rekao je.

Na novinarsko pitanje je li policija od ranije bila upoznata s problemom i je li se u tome smislu poduzelo sve što se moglo kako bi se spriječila eskalacija sukoba, Rašić je kazao kako informacije o ranijim sukobima ne može potvrditi, ali će svi navodi biti istraženi.

"Došli smo odmah na hitnu dojavu, nije bilo kašnjenja, sve je pod nadzorom - tu je temeljna policija, interventna policija, specijalna policija, sve snage koje su nam potrebite. Osobe su pod nadzorom, a najvažnije je da nema ozlijeđenih i da je sve pod kontrolom", ustvrdio je.

Komentari (199)
  • Zanimljivo! Jedani u porscheu, drugi u bmw.........imaju novaca, voze bjesne aute, nezaposleni, oružje, korisnici socijalne pomoći i pučke kuhinje..........a ne kao ja ustajanje u pola 6 i povratak sa posla u 18h i nemam baš novaca na razbacivanje, ne vozim bjesan auto, zaposlen sam, nisam korisnik socijalne pomoći i pučke kuhinje, ......... A što reći?? Na idućem popisu stanovništva ću se izjasniti kao zadimljeni.

    12. 9. 2018,   23:28
  • Dobro! A zašto ne napišete da je danas na Kvatriću bio zastoj tramvaja? Da je taksista koji se vozio ko luđak po tračnicama, zgazio dećka?

    12. 9. 2018,   20:08
  • Borba za zadnji jogurt na polici

    12. 9. 2018,   20:38