Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Odlazak Dalić nije gubitak, zastupala je bankarske lobije'

None Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Bila je protiv suradnje HDZ-a s uglednim njemačkim ekonomskim institutom koji radi za bavarsku vladu, a u Bavarskoj je nezaposlenost 2,5 posto, kažu u HDZ-u

Martina Dalić je u ponedjeljak rekla da odlazi iz HDZ-a jer smatra da HDZ nije sposoban riješiti gospodarske probleme. Njezin odlazak su u ponedjeljak komentirali i HDZ-ovci. Željko Reiner prenio je stav stranke te je rekao da je Dalić imala različit pristup gospodarstvu od HDZ-a - ona je zagovarala neoliberalni pristup, a stranka socijalno-tržišno gospodarstvo. U vrhu stranke, neslužbeno, piše Večernji list, drže da odlazak Dalić nije nikakav gubitak jer je ona bila zagovornica bankarskih lobija, a i protivila se HDZ-ovu konceptu gospodarstva. Štoviše, poručuju da je ona prijateljica s Tamarom Obradović Mazal, šeficom izbornog stožera predsjednika Josipovića.   

- Dalić je bila protiv suradnje HDZ-a s uglednim njemačkim ekonomskim institutom IFO koji radi za bavarsku vladu, a u Bavarskoj je nezaposlenost samo 2,5 posto  - kažu u HDZ-u. 

Komentari (92)
  • Gospođa Dalić, ima pravo na svoje neslaganje, ima pravo izaći iz stranke. Ali se postavlja pitanje: Zašto to nije napravila puno prije? Svjedoci smo kako radi sadašnja Vlada, socijaldemokrati- a ništa nisu napravili po pitanju socijalnih pitanja. Dapače, ponašaju se kao divlji kapitalisti koji sve oduzeše radništvu i narodu. U početku- Mirela Holy me se dojmila, međutim kako je vrijeme odmicalo, i Orah ne nudi nikakav program koji ide u korist radnika i poboljšanja ekonomije i gospodarstva u cijelini. I zaista, s pravom se pitamo tko su ljdi koji imaju viziju i strategiju izvući ovu zemlju iz krize? Svi su oni jaki na riječima- ali njihova djela nas demantiraju.

    23. 9. 2014,   09:27
  • Pa sve stranke i političari zastupaju bankarski lobi. Hrvatskom i vladaju banke a garniture na vlasti su njihovi izvršitelji.

    23. 9. 2014,   08:57
  • Njena silna pamet i sposobnost bila je vdiljiva tijekom Kosoričina "glavinjanja" kao premijerke. Ništa nije učinila da se ulazak u krizu umanji ili ublaži. Sada se uvrijedila jer nije više "prva violina". I još će godinu dana mirno primati saborsku plaću. Pohvalno zar ne?

    23. 9. 2014,   08:54