Obavijesti

News

Komentari 11

Odlazi čelnik HGSS-a Prizmić: Vrijeme je da se priključe mlađi

Odlazi čelnik HGSS-a Prizmić: Vrijeme je da se priključe mlađi
4

Nakon stotina tisuća sati provedenih na terenu i nebrojivo životno pogibeljnih situacija, vođa HGSS-a Vinko Prizmić (65) mjesto pročelnika i vrhunski uigranu spasilačku ekipu ostavio je Josipu Graniću

VIDEO

Hrvatska gorska služba spašavanja dobila je novog čelnika. Vinko Prizmić, čovjek koji ju je vodio 16 godina prepustio je mjesto mlađem pročelniku Josipu Graniću. Ostavio mu je vrhunski uigranu službu koja broji 25 stanica i oko 1500 članova u 25 stanica i oko 40 ispostava spremnih na spašavanje života u bilo kojem trenutku. 

Prošao je brojne uspone i padove, a sve je počelo prije 47 godina kada je kao mladi sportaš odlučio pomagati drugima. 

- Podigao je level GSS na jedan zavidan nivo, od jedne družbe simpatičnih planinara  koji su pomagali ljudima pretvorio je gss u modernu službu koja je nezaobilazna - priča Srđan Vrsalović, član HGSS-a.

- Ja sam pomislio, kad već imam takve sposobnosti, vještine koje nekome mogu spasiti život onda nemam izbora, zapravo to je odgovornost da to staviš na raspolaganje onome kome može zatrebati - priča za RTL Vinko Prizmić. 

Iako je na terenu proveo više stotina tisuća sati, bio u životno pogibeljnim situacijama, nikada nije izbrojao koliko je života spasio. Žao mu je što nije uspio dovršiti projekt helikopterske službe.

Nino Strmotić/Pixsell

- Nije dopustivo da netko umre zato što HGSS nema odgovarajuću potporu helikoptera - govori Prizmić.  

U HGSS-u ostaje kao član, a mjesto pročelnika za njega znači preuzeti odgovornost za tuđe živote, a to je prevelika obaveza.

- Ponosan sam na HGSS, ponosan sam što sam bio dio toga i što sam 16 godina bio lokomotiva. Ta lokomotiva ne može vući dovijeka i red je da se priključe mlađi - dodaje on. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa