Obavijesti

News

Komentari 39

Odlična je, od Gotovine je: U Splitu smo kušali Antinu tunu

Odlična je, od Gotovine je:  U Splitu smo kušali Antinu tunu
17

Na štandu tvrtke Metro, koja surađuje s Gotovininom tvrtkom, specijalitete od plavorepe tune spravljali su naš kuhar David Skoko, njegovi kolege kuhari Metroa te tajlandske ambasade,

VIDEO

Pečene odreske na japanski način i sirovu koštanu srž tune od 40-ak kilograma koju uzgaja Pelagos Net Farma Ante Gotovine kušali smo u srijedu na Adriatic Gastro Showu u Splitu. Oduševili smo se, kao i Japanci, glavni potrošači ove visokovrijedne namirnice.

Pokretanje videa...

04:40

Na štandu tvrtke Metro, koja surađuje s Gotovininom tvrtkom, specijalitete od plavorepe tune spravljali su naš kuhar David Skoko, njegovi kolege kuhari Metroa te tajlandske ambasade, koja na sajmu promovira svoju nacionalnu kuhinju. 

Tuna Gotovina

Iako su mnogi se nadali kako će na prezentaciji susresti generala Gotovinu, on nije došao. No David Skoko je oduševio okupljene vještinom i pričom o tuni, a pri tom istaknuo je kako se radi o visokokvalitetnom proizvodu koji se posve može iskoristiti u kuhinji.

Made by Gotovina: Ovo je tuna od 40 kg iz generalova uzgoja
Made by Gotovina: Ovo je tuna od 40 kg iz generalova uzgoja

Na prezentaciji je bio Davor Barić, direktor prerade i ribolova u Pelagos Net Farmi. Naveo je kako tvrtka osim svoje flote tunolovaca, surađuje i s kooperantima, te se bavi preradom inćuna.

- Suradnja s lancem Metro je počela prije četiri mjeseca, oni su iskazali interes da nam budu partneri u plasiranju naših proizvoda na domaće tržište. S vremenom se planiramo proširiti njihovim lancem diljem Europe. Danas imamo priliku predstaviti vam tunu iz našeg uzgoja koja je bila ulovljena prije godinu i pol dana te dotegljena u naše uzgajalište. Lovi se najčešće na području oko otoka Jabuke, a ta se tuna potom kod nas hrani s 80 posto domaće ribe kao što su srdele, inćuni i lokarde, a kako bi joj pojačali masnoće što traži japansko tržište, dohranjivali smo je uvoznom haringom. Tuna treba i minerala i vitamina i to je potpuno balansirana ishrana za ovakvu ribu. Negdje smo na 600 tuna koju ćemo ove godine izloviti kako dopuštaju ribolovne kvote što sa svoja dva broda, što s dva broda kooperanata. Surađujemo i ribolovcima iz Kalija koji su ovu granu  uzgoja ribe razvili prije 20-ak godina  – istaknuo je Barić.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Tuna Gotovina Tuna Gotovina Tuna Gotovina
17
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji