Obavijesti

News

Komentari 8

'Odluke o europskoj energetici donose se u Europi, ne SAD-u'

'Odluke o europskoj energetici donose se u Europi, ne SAD-u'
1

Plinovod koji bi teoretski trebao biti pušten u funkciju prije kraja godine treba prolaziti ispod Baltičkog mora i zaobići Ukrajinu. To je razbjesnilo Sjedinjene Države koje mjesecima prijete Europi sankcijama

VIDEO

Europa, a posebice Njemačka kritizirale su u četvrtak američko izglasavanje sankcija za ruski plinovod Sjeverni tok 2, koji zagovornici smatraju strateškim za opskrbu, ali je kritiziran zbog jačanja utjecaja Moskve. 

- Načelno, EU se protivi sankcijama svakoj tvrtki EU koja se bavi legitimnom aktivnosti - rekao je u četvrtak europski povjerenik za trgovinu Phil Hogan

Njemačka, korisnica tog projekta koji će joj omogućiti udvostručenje isporuka jeftinog ruskog prirodnog plina, dodala je gospodarskim argumentima i liniju političke obrane.

- Odluke o europskoj energetskoj politici se donose u Europi, a ne u Sjedinjenim Državama. Načelno odbacujemo intrevencije i vanjske sankcije koje imaju izvanteritorijalne učinke' - napisao je na Twitteru ministar vanjskih poslova Hieko Maas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministarstvo gospodarstva je navelo da žali zbog odluke o sankcijama.

Carsten Schneider, dužnosnik socijaldemokratske stranke, saveznice konzervativaca Angele Merkel u vladi bio je još izravniji i rekao da su se 'Sjedinjene Države sada vratile na Divlji zapad, gdje se primjenjuje jedino pravo jačega'.

Konzervativni zastupnik Joachim Pfeiffer je rekao da se radi o 'neprijateljskom potezu'.

Plinovod koji bi teoretski trebao biti pušten u funkciju prije kraja godine treba prolaziti ispod Baltičkog mora i zaobići Ukrajinu. To je razbjesnilo Sjedinjene Države koje mjesecima prijete Europi sankcijama, ali i Kijev, Poljsku i baltičke zemlje zabrinute ruskim aspiracijama u Europi.

Te zemlje drže da će završetak tog plinovoda povećati ovisnost Europljana o ruskom plinu, što će pojačati utjecaj Moskve i oslabiti onaj Ukrajine, saveznice Zapada na područjima kojima prolazi veliki dio ruskog plina.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.