Obavijesti

News

Komentari 67

Odmazda nakon puča: Erdogan radi čistke, uhitio je 6000 ljudi

Odmazda nakon puča: Erdogan radi čistke, uhitio je 6000 ljudi
1

Među uhićenima su vojnici, suci, službenici, a operacija čistke se nastavlja - rekao je ministar pravde Bekir Bozdag. Televizija NTV javlja kako su vlasti smijenile 2745 sudaca...

VIDEO

Dan nakon neuspjelog vojnog puča u Ankari i Istambulu, u kojem je poginulo 265 ljudi, a 1440 ranjenih, život se vratio u normalu.

- Budući da se odlučilo da se konferencija UNESCO-a nastavi, kolegica Rut Carek i ja ostali smo u Istanbulu. Život se vratio u normalu, krenuo je javni promet, no mjere sigurnosti su jako pojačane, čak i u našem hotelu. Ne dopuštaju ulazak na konferenciju bez detaljnog pretresa i osjećamo se kao da ulazimo na jako čuvan aerodrom - rekao nam je pomoćnik ministra kulture Davor Trupković.

Kad će u Hrvatsku, ovisi isključivo o trajanju konferencije.

- Trebala je trajati do srijede, no trajat će kraće. Ako završi u nedjelju, odmah idemo kući - rekao nam je Trupković u jučerašnjem telefonskom razgovoru.

A turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i dalje nastavlja s progonom. Do sada je zbog pokušaja vojnog udara uhitio 6000 ljudi.

- Među uhićenima su vojnici, suci, službenici, a operacija čistke se nastavlja - rekao je turski ministar pravde Bekir Bozdag. Turska televizija NTV javlja kako su vlasti smijenile 2745 sudaca i 3000 vojnika. Među njima su generali Adem Huduti i Erdal Ostruk, zapovjednici treće i druge kopnene vojske. U međuvremenu, Erdogan krivca za neuspjeli vojni puč vidi u svojem nekadašnjem savezniku Fethullahu Gulenu, koji mu je postao suparnik, a za kojeg je već od SAD-a tražio izručenje.Gulen je islamistički propovjednik koji godinama živi u dobrovoljnom egzilu u SAD-u.

Osnivač je Gulen pokreta, poznatijeg kao Hizmat, a za američke je medije odbacio je Erdoganove optužbe. Ustvrdio je kako iza neuspjele vojne pobune u petak stoji upravo Erdogan kako bi opravdao obračun s opozicijom. Američki državni tajnik John Kerry rekao je u Luxembourgu kako SAD još nije primio formalni zahtjev za izručenjem te da će razmotriti sve legitimne dokaze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke