Obavijesti

News

Komentari 116

Odobrili su lijek za dvoje djece, a za ostalu još čekaju nalaze

Njih će liječiti u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Navedena zdravstvena ustanova će i nabaviti potreban lijek za liječenje, za što će se osigurati potreban novac

VIDEO

Nadam se da je moja Lea među dvoje djece kojima je odobren lijek. Idemo sutra liječniku i tek tad ćemo znati. Rekla nam je to Nikolina Anušić (26), majka trogodišnje djevojčice koja se već godinu dana bori s rijetkom bolešću neuroblastomom.

Nakon velikog pritiska javnosti, povjerenstvo Ministarstva zdravstva je u ponedjeljak odlučilo da će lijek Dinutuximab za tu tešku i visokorizičnu bolest dobiti zasad samo dvoje djece od osmero oboljelih. Roditelji očito nisu odmah obaviješteni jesu li njihova djeca ta kojima je odobreno liječenje. Dvoje mališana će se liječiti u dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu, a novac za skupi lijek je osiguran.

Ministarstvo je obrazložilo da za ostalih šestero djece još nema pune informacije.

- Za njih šestero ili još traje prethodna terapija, dodatna dijagnostička obrada ili je povjerenstvo zatražilo dodatna mišljenja europskih ekspertnih centara koji se bave liječenjem neuroblastoma i koji imaju iskustva u primjeni lijeka - priopćili su.
Ana Alapić iz Udruge roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići kaže da je razočarana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oni trebaju još dodatna mišljenja i iskustva, tu se vidi koliko naša struka kaska za europskim iskustvima. I sam lijek su predložili roditelji, ne liječnici. Radi se o ljudskim životima, roditelji svaki dan ne znaju je li im zadnji s djecom - kaže nam.

Alapić ističe da sad rješavaju jedan lijek pomoću “vatrogasne mjere”, ali da ne postoji jasan sustav za skupe lijekove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.