Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odrastala u krivom tijelu: Sad je opsjednuta svojim grudima

None Foto: Facebook

Trebale su joj dvije godine da nauči biti djevojka, ali kad je shvatila da je najvažnije da se prestane truditi i jednostavno bude to što jest, stvari su se napokon posložile

Lea Membrey rođena je kao dječak, ali nikad nije bila sretna u svom tijelu. Najteže je bilo u pubertetu, kad joj se tijelo počelo naglo mijenjati, piše Daily Mail.

Posted by Lea Membrey on 29. lipnja 2017

- Rasla sam i mijenjala se, ali u potpuno pogrešnom tijelu. Bavila sam se tipičnim muškim stvarima, makar me nikad nisu zanimale, samo da se uklopim u okolinu - priča Lea koja je nakon 18 godina otišla na promjenu spola.

Trebale su joj dvije godine da nauči biti djevojka, ali kad je shvatila da je najvažnije da se prestane truditi i jednostavno bude to što jest, stvari su se napokon posložile.

Posted by Lea Membrey on 28. rujna 2017

- Sada osjećam da sam baš onakva kakva trebam biti. Najnevjerojatniji trenutak je bio kad sam dobila grudi, kad sam ih mogla napokon pokazati i drugima dati do znanja da sam žena. Prije toga, čak i dok sam uzimala ženske hormone, osjećala sam da se moram dokazivati drugima - dodaje.

 

Lea se odlučila na promjenu spola nakon što je upoznala druge transrodne žene i, kako kaže, shvatila da su prekrasne.

- Dok sam odrastala, gledajući ih isključivo putem medija, transrodne osobe sam uvijek doživljavala kao prostitutke ili performerice na sceni koje na taj način zarađuju za život. Nisam shvaćala koliko su te žene nevjerojatne. Nakon što sam ih u stvarnosti upoznala, zapitala sam se zašto i dalje živim u tijelu u kojem se osjećam toliko jadno - govori Lea.

Danas ova atraktivna plavuša privlači pozornost gdje god se pojavi. Osim što je povećala grudi i usnice, Lea želi učiniti crte svog lica nježnijima.

- Obitelj i prijatelji su mi velika podrška, bez njih ne bih shvatila neke stvari. U početku sam se previše trudila, ali danas sam svjesna da trebam biti ono što jesam - govori Lea koja želi biti uzor drugima koji razmišljaju o promjeni spola.

Komentari (74)
  • Nije "promijenila", već "promijenio". I nije promijenio spol, to je biološki nemoguće, promijenio je samo fizički izgled i osobno ime na dokumentima.

    15. 10. 2017,   08:40
  • Ja osobno imam 46 godina. No, ja često kažem da se osjećam "kao mladić". Što ako se ja osjećam kao 20-godišnjak? Hoćete li mi, dragi novinari, priznati da sam ja osoba starosti 20 godina? Mogu li tražiti da mi se u dokumente upiše da sam star 20 godina? Ako neki poslodavac traži radnika 18 do 30 godina starosti, mogu li se prijaviti? Mogu li ga tužiti za diskriminaciju ako mi ne prizna da imam 20 godina i ne zaposli me? Mogu li se ja osjećati kao predsjednik Republike Hrvatske i zahtijevati da me se tretira kao predsjednika RH? Mogu li se useliti na Pantovčak? Gdje su granice ove sulude ideologije?

    15. 10. 2017,   09:00
  • Čovjek boluje od disforije ili poremećaja spolnog identiteta. Radi se o poremećaju koji je psihološke naravi subjektivnog poimanja samog sebe. To što on sebe subjektivno doživljava kao žensko posljedica je navedenog poremećaja, a ne objektivno stanje stvari. Objektivno on je i dalje muško, ON. Nazivati ga ženom i ženskom zamjenicom je potpuno činjenično biološki i znanstveno netočno. Ako vam ja sutra kažem da se osjećam kao crnac, hoćete li me tretirati i nazivati pripadnikom crne rase? Iako sam bijel ko sir, plavokos i plavook? Samo zato što ja tvrdim da sam crnac? Što kad netko tvrdi da je klupa? Hoćete li reći - da, ono je klupa? Ovo promicanje rodne ideologije, koja je samo to - ideologija, koja negira sve znanstvene spoznaje i biološke činjenice, prelazi sve granice. I kad mediji počnu u tome sudjelovati i promovirati takvu ideologiju, onda je to iznimno zabrinjavajuće.

    15. 10. 2017,   08:55