Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odrubili joj glavu jer muž nije na vrijeme isplatio otkupninu

None Foto: screenshot/Twitter

Prema izještajima, broj otmica i zločina sa smrtnim ishodom u gradu Coatzacoalcos u stalnom je porastu. U 2018. godini zabilježeno je 49 otmica i ukupno 160 ubojstava

Ovo mi se dogodilo zato što je moj suprug kreten i nije htio platiti otkupninu, pisalo je na papiriću uz tijelo obezglavljeno tijelo žene.

Otmičari su ženi odrubili glavu, stavili je u crnu vreću za smeće i bacili je u grmlje u gradu Coatzacoalcos na istočnoj obali Meksičkog zaljeva, piše DailyMail

Prema informacijama lokalnih medija, otmičari su od njezinog supruga tražili četiri milijuna meksičkih pesosa, odnosno nešto više od milijuna i tristo tisuća kuna otkupnine.

Policija je identificirala tijelo i objavila da posmrtni ostaci pripadaju Susan Carreri, koja je oteta prije tjedan dana ispred kuće prijatelja, kamo je otišla pokupiti djecu s igranja. Na snimci nadzornih kamera vidi se maskirani otmičar koji je zgrabio Susan i ugurao je u svoj automobil. 

Nekoliko sati kasnije nakon pronalaska posmrtnih ostataka, njezin suprug Luis Manríquez je na Facebooku potvrdio da je Susan ubijena.

- Hvala vam svima na molitvama i dobrim željama da se moja supruga Susan Carrera sigurno vrati kući. Nažalost, preminula je - napisao je suprug.

Obitelj Carrera vlasnici su tvornice aluminija Pexaluminio čiji je ured u Coatzacoalcosu.

Policija zasad još nije uhitila osumnjičene za počinjenje jezivog zločina,nije poznato ni zašto su otmičari odlučili ubiti ženu i kako su komunicirali s njezinim suprugom. Prema izvještajima, broj otmica u gradu Coatzacoalcos u stalnom je porastu. U 2018. godini zabilježeno je 49 otmica i ukupno 160 ubojstava. 

Građani su najavili prosvjede i optužuju gradonačelnika Víctora Manuela Carranzu da ne radi dovoljno na sprečavanju nasilnih zločina. Naime, tijelo Susan Carrere pronađeno je samo nekoliko dana nakon što je otkriven leš 30-godišnje žene, pronađen u mjestu Tlacotalpan, sto km udaljenom od grada Veracruz, piše Mexico News Daily.

Janet Rodríguez Márquez oteta je krajem siječnja, a za njezino puštanje otmičari su također tražili veliku otkupninu. Obitelj je platila 500.000 meksičkih pesosa, odnosno oko 200.000 kuna, ali žena nije puštena, nego ubijena, a njezino tijelo bačeno je na izoliranu lokaciju. 

Komentari (29)
  • I onda se zgražaju kad Trump želi napraviti ogradu na granici s Meksikom. "Uvoz" svakovrsnog kriminala iz Južne Amerike u USA, došao je do kritične granice , a izgradnja ograde jest jedini (i najjeftiniji ) način da se to spriječi.

    19. 2. 2019,   20:30
  • Tipičan primjer države kada narod NE krene na vrijeme !

    19. 2. 2019,   19:43
  • Platili je ne platili oni ce je jednako ubit...to su trgovci organima!

    19. 2. 2019,   20:19