Obavijesti

Promo sadržaj

Održan prvi hrvatski Pet trekking na Medvednici

Održan prvi hrvatski Pet trekking na Medvednici
8

Zagrepčani i njihovi ljubimci pridružili su se proslavljenim sportašima u prvom hrvatskom PET TREKKINGU!

Ove subote omiljeno zagrebačko izletište PP Medvednica ugostilo je po prvi puta u Hrvatskoj humanitarno rekreativnu utrku za vlasnike pasa PET TREKKING. Ovo jedinstveno događanje održano pod geslom 'Hodajmo za one koji ne mogu' imalo je za cilj prikupiti sredstva za liječenje pasa štićenika Udruge za zaštitu životinja Noina Arka koji su zbog raznih oštećenja i zdravstvenih tegoba trenutno nepokretni. Osim toga organizatori prvog hrvatskog PET TREKKINGA ovim su događanjem željeli potaknuti sve vlasnike kućnih ljubimaca u gradu Zagrebu, ali i čitavoj Hrvatskoj da više vremena posvete kretanju i boravku u prirodi sa svojim ljubimcima. 

Sudeći po velikom odazivu to im je i uspjelo! Više od stotinu pasa i njihovih vlasnika sudjelovalo je u šetnji od Šestinskog Lagvića do Kraljičinog zdenca koja je trajala oko sat vremena. Na cilju su ih čekale nagrade i edukativno zabavni program. Djeca su mogla sudjelovati u sportskim radionicama koje je osmislio i vodio naš proslavljeni gimnastičar Marijo Možnik. Predstavnici udruge za zaštitu životinja Noina arka prikupljali su sredstva za liječenje svojih štićenika, a posjetitelji su se imali prilike upoznati i psa Violu, zaštitno lice ove akcije koja će zahvaljujući prikupljenim sredstvima možda i prohodati te dogodine biti i sudionica utrke. Njihova predstavnica Saša Filipović izjavila je kako je oduševljena inicijativom organizatora i odazivom građana. Sudionici su na startu utrke mogli unajmiti psa, štićenika Noine arke, za šetnju do cilja, a jedan od njih, pas po imenu Žorž osvojio je treće mjesto u utrci. 'Nadamo se da će PET TREKKING zaživjeti i da ćemo se ovako lijepo družiti i dogodine!', izjavila je Saša Filipović. 

Jednako pozitivno reagirali su i poznati sportaši: Ratko Štritof, Gordan Kožulj i Marijo Možnik koji su se složili kako je iznimno bitno ovakvim akcijama podsjećati građane da je redovito kretanje presudno za zdrav i sretan život. Program je vodio Božo Sušec, legenda hrvatskog sportskog novinarstva koji je svojim angažmanom također podržao akciju. 

Poseban interes posjetitelja ovog događanja bila je demonstracija vještina vojno policijskih pasa i njihovih trenera pripadnika Obučnog centra vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”. Pripadnici Vojne policije sa službenim psima, osim što su sudjelovali u samoj utrci održali su i metodsko pokaznu vježbu rada vodiča i službenih pasa Vojne policije.

Velik doprinos održavanju ove humanitarno sportske utrke dali su i vrhunski sportaši koji su video porukama čitav tjedan pozivali građane da se odazovu i sudjeluju u akciji. To su: Ivica Kostelić, Željko Krajan, Perica Bukić, Damir Martin i brojni drugi.

Organizatori događanja zahvaljuju svim sudionicima, donatorima i sportašima koji su podržali prvi hrvatski PET TREKKING te najavljuju da projekt ide, a nadaju se da će ga imati priliku održati na gradskim izletištima i šetalištima diljem Hrvatske. 

Prvo mjesto na prvom PET TREKKINGU osvojili su Ivana Srb s psom Elli, drugoplasirani su bili Petra Pavlić i pas Žuna, a trećeplasirani je bio pas štićenik Noine arke po imenu Žorž i gospodin Marko Jurković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline