Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Održano finale regionalnog natjecanja Scania Driver

None Foto: Dan Boman 2018 6

Održano finale regionalnog izdanja najvećeg svjetskog natjecanju u vožnji kamiona Scania Driver Competitions Europe 2018-2019

Prošle nedjelje održano je finale Scania Driver Competitions Europe 2018-2019., regionalnog izdanja najvećeg svjetskog natjecanju u vožnji kamiona. Program je vodila Ida Prester, a na natjecanju je sudjelovalo 12 najboljih vozača iz četiri zemlje regije (Hrvatska, BiH, Srbija i Slovenija) koji su svoje vozačke sposobnosti pokazali kroz poligonske zadatke na kamionima Scania R 500 A4x2 s poluprikolicom s 3 osovine (Krone). Među njima su se istaknula četiri najbolja vozača, pobjednici iz svake od zemalja -  Saša Hlišč (HR), Adnan Mujkić (BiH), Gergelj Homolja (SRB) i Rok Bečan (SLO)  - koji su ušli u veliko europsko finale natjecanja Scania Driver Competitions Europe 2018-2019., a koje će se održati od 23. do 26. svibnja 2019., u Södertaljeu, Švedska. Najboljeg među njima tamo čeka glavna nagrada - 100.000 EUR vrijedan Scanijin kamion i to konfiguriran po želji pobjednika! 

Foto: Scania

Pobjednicima regionalnog natjecanja nagrade su uručili Ekaterina Ermolenkova, regionalna direktorica servisa Scania East Adriatic Region, Karol Sokol, direktor Scania East Adriatic Region (EAR) i Urška Fon Satler, direktorica prodaje za East Adriatic Business Unit i Scania East Adriatic Business Unit a dodjelu je uveličala i pjevačica Indira Forza koja se popela na binu te skupa s pobjednicima zapjevala hit “Svijet voli pobjednike” a potom okupljenima održala i cijeli koncert.

Indira Forza poznata je po svojoj dinamici, adrenalinu i temperamentu, a upravo su takvi, sigurna sam, i vozači Scanije. Ovisna sam o adrenalinu, volim kad se u zraku osjeti miris oktana, tako da su me dobro izabrali da budem dio ovog natjecanja”, otkrila je Indira i dodala kako se umalo i sama našla za volanom kamiona ali nije pristala na jedini uvjet organizatora - da skine visoke potpetice: “Bez štikla - ništa! Ma znate što, nemojte nama ženama davati da vozimo kamione jer ćemo onda i na cesti biti glavne!”, zaključila je.

Foto: Scania

Natjecanje Scania Driver Competitions prvi je put održano 2003. godine, kao odgovor na direktivu Europske komisije iz 2003. o obuci vozača koja je imala za cilj minimizirati utjecaj vožnje kamiona na okoliš povećanjem svijesti o sigurnosti na cestama i poboljšanju potrošnje goriva. Do danas je na natjecanju sudjelovalo više od 350.000 vozača kamiona u gotovo 50 zemalja dok je najnovije izdanje natjecanja privuklo više od 100.000 vozača.
 

Tema: Promo sadržaj