Obavijesti

News

Komentari 19

Odslužio dvije trećine: Valentin Ćorić u srijedu izlazi iz Haaga

Odslužio dvije trećine: Valentin Ćorić u srijedu  izlazi iz Haaga
1

Haški sud osudio je na ukupno 111 godina zatvora šestoricu bivših dužnosnika Herceg Bosne zbog zločina počinjenih nad Bošnjacima 1993. i 1994. tijekom rata u BiH. Ćorić je dobio 16 godina

VIDEO

Valentin Ćorić, jedan od šestorice Hrvata iz BiH koje je Haški sud osudio za zločine nad Bošnjacima 90-tih godina, u srijedu će biti pušten na uvjetnu slobodu nakon što je odlužio dvije trećine kazne, objavili su u utorak izvori bliski Ćoriću.

Haaški tribunal je donio odluku o Ćorićevu puštanju i on će zrakoplovom iz Amsterdama u 13.30 sletjeti u zračnu luku u Zagrebu, rekao je Hini izvor blizak Čorićevoj obrani.

Nakon što je krajem 2017. osuđen na 16 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije HVO-a je ostao u sudskom pritvoru u Scheweningenu i nije bio upućen na izdržavanja kazne u neku treću državu.

Međunarodni mehanizam za kaznene sudove, nasljednih Haškog suda, odluku o Ćorićevu puštanju na slobodu trebao bi objaviti u srijedu, rekao je izvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U odluci navodno stoji kako su mu zabranjeni kontakti sa svjedocima, žrtvama i nastupi u medijima. Ćorić, čija obitelj živi u Zagrebu, moći će posjetiti  BiH u kojoj je rođen.

Haški sud osudio je na ukupno 111 godina zatvora šestoricu bivših dužnosnika Herceg Bosne zbog zločina počinjenih nad Bošnjacima 1993. i 1994. tijekom rata u BiH.

Krivima je proglasio premijera Jadranka Prlića, ministra obrane Brunu Stojića, načelnike Glavnog stožera HVO-a generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića te zapovjednika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića i voditelja Ureda za zatočeničke centre Berke Pušića.

Sud je utvrdio i postojanje udruženog zločinačkog pothvata u kojega su bili uključeni i hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak te načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske Janko Bobetko s ciljem etničkog čišćenja nehrvata i pripojenja dijela teritorija BiH Hrvatskoj.

Na izricanju presude Slobodan Praljak ispio je otrov i preminuo od posljedica trovanja cijankalijem.

Predstavnici obrana razmatraju mogućnost revizije presude pred Ujedinjenim narodima koji su bili i utemeljitelj suda u Haagu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag