Obavijesti

News

Komentari 12

Oduzeli ga Todoriću: Uskoro natječaj za zakup Smokvice

Oduzeli ga Todoriću: Uskoro natječaj za zakup Smokvice

Priprema se i prodaja hotela s dvije zvjezdice Hrvatska u Baškoj Vodi na Makarskoj rivijeri, po cijeni od oko 54 milijuna kuna, kao i prodaja hotela Iž u Zadru putem javnoga natječaja

VIDEO

Ministarstvo državne imovine priprema natječaje za zakup otoka Smokvice, prodaju hotela Hrvatska i Iž te drugih nekretnina, koji će biti objavljeni do početka idućeg tjedna odnosno do kraja travnja, doznaje se u ponedjeljak iz tog ministarstva.

"Javni natječaji za prikupljanje ponuda za davanje u zakup, odnosno prodaju nekretnina u vlasništvu RH pripremaju se u skladu s najavljenim aktivnostima Ministarstva državne imovine", kažu iz Ministarstva, otkrivajući da dovršavaju pripreme za davanje u zakup otoka Smokvice, s cijenom zakupnine od oko 4 milijuna kuna godišnje.

Taj je otok u blizini Rogoznice u Šibensko-kninskoj županiji više od deset godina koristila obitelj Todorić, a nakon što je prošle jeseni vraćen državi, kao i svi objekti na njemu, u Ministarstvu su kazali da je taj otok i objekte obitelj Todorić koristila bespravno te su već tada najavljivali njegovo davanje u dugogodišnji zakup.

Priprema se i prodaja hotela s dvije zvjezdice Hrvatska u Baškoj Vodi na Makarskoj rivijeri, po cijeni od oko 54 milijuna kuna, kao i prodaja hotela Iž u Zadru putem javnoga natječaja, za što se još očekuje procjena vrijednosti nekretnine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon mnogo neuspješnih pokušaja prodaje i/ili i davanja u zakup u zadnjih više od 15 godina, Češka vila na otoku Visu ponovno će biti ponuđena putem javnoga natječaja u zakup, ovaj put, kako kažu iz Ministarstva, i s mogućnošću prava građenja.

Od vila u državnom vlasništvu na prodaju će i vila Lovorka u Lovranu, čija je procijenjena vrijednosti 6 milijuna kuna, a planira se i novi natječaj za prodaju vile u Grškovićevoj ulici u Zagrebu te za zemljište u Stankovcima, koji na prethodnom natječaju nisu našle kupca.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina