Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bacili su bebu u provaliju: Ocu 15, a majci 14 godina zatvora

None Foto: Dnevni avaz

Presuda u Mostaru: Mile Šimić je ranije priznao krivicu i dobio 15 godina zatvora. Njegova supruga je priznala krivnju i u utorak su ju osudili na 14 godina zatvora

Kantonalni sud u Mostaru (BiH) osudio je na dugotrajne kazne zatvora supružnike Mladenku i Milu Šimića zbog ubojstva novorođenčeta. Mladenka priznala je krivicu za ubojstvo svog tek rođenog djeteta te joj je sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od četrnaest godina. 

Mladenka je s Tužiteljstvom potpisala sporazum o priznanju krivice. Njen suprug Mile Šimić je, također, ranije je priznao krivicu i dobio je 15 godina zatvora. Monstruozni otac je 6. rujna prošle godine došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece. 

Nakon što su zajedno krenuli vozilom prema Čitluku, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila da ne bi vidjela što će njihov otac učiniti i s njima se udaljila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo košaru s novorođenčetom i bacio je u provaliju. Novorođenče je glavom udarilo o kamen i zadobilo teške ozljede glave, od čega je preminulo. 

Supružnici su se vratili u automobil  i zajedno s dvoje djece krenuli prema Mostaru i preko Žovnice se uputili u Grude. Ovaj slučaj kojio je otkriven šest dana nakon stravičnog ubojstva je potresao Hercegovinu. Nakon ubojstva, troje njihove maloljetne djece im je oduzeto. Šokantan slučaj otkriven je 12. rujna prošle godine. Šimići su roditelji troje maloljetne djece, koja su smještena u Ustanovu za predškolski odgoj i socijalnu skrb Majčino selo u Međugorju.

Komentari (24)
  • Ne razumijete da se tu radi o psihicki bolesnim ljudima i takve bi trebalo kastrirati da ne radjaju probleme

    27. 3. 2019,   10:03
  • Bolesnici! Kako sam negdje pročitao, da oboje inače psihički nisu dobri. Fratar iz župe odakle je mlada, Tihaljina, im nije htio dati dozvolu za da se vjenčaju, pa su svi osuli drvlje i kamenje na fratra. Čak je obitelj mladenke pod nadzorom centra za socijalnu skrb, čini mi se da ima devetoro braće i sestara, puka sirotinja, otac alkoholičar. I centar navodno da nije dao suglasnost, mada ne razumim kako ne znam da li je mlada bila maloljetna ili po kojoj osnovi. Od svih bolesnih događaja u zadnje vrijeme. Ovo je nešto najbolesnije što sam imao priliku pročitati!

    27. 3. 2019,   09:56
  • Nema tu zatvora za njega,samo je trošak državi.Baciti ga u provaliju i biti siguran da se više ne digne,nikada.

    27. 3. 2019,   09:53