Obavijesti

News

Komentari 282

'Odvela sam djecu na pizzu, jela su je drugi put u životu...'

'Odvela sam djecu na pizzu, jela su je drugi put u životu...'

Slađana Hrgovan (39), samohrana majka dvoje djece, više neće morati živjeti bez WC-a i kupaonice u kući koja prokišnjava. Nakon što su 24sata objavila priču o hrabroj mami, čitatelji su uplatili oko 90.000 kuna

VIDEO

Evo sjedimo u pizzeriji nedaleko od kuće. Djeca misle da je praznik jer su pizzu dosad jela jednom, i to na nekoj proslavi, rekla je u suzama Slađana Hrgovan (39).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:49

Mališane je odlučila počastiti nakon što je na računu preko kojeg se za nju i djecu sakupljao novac, ugledala iznos od oko 90.000 kuna. Bila je, kaže, u šoku.

- Samo sam nijemo gledala u to i ništa mi nije bilo jasno. ‘Pa zar je netko stvarno mislio na nas’, govorila sam sama sebi - oduševljena je Slađana, koja ne prestaje zahvaljivati cijeloj Hrvatskoj, svim ljudima dobre volje koje je dirnula njena priča. Objavili smo je prije nekoliko dana. Objasnili smo tešku situaciju u kojoj se našla sa svojih dvoje djece, Majom (6) i Igorom (4). Oduvijek žive u oronuloj kući koju je Slađana naslijedila nakon smrti svojih posvojitelja. U kući u mjestu Žibronovec kraj Križevaca, prokišnjava krov, sve je puno miševa i vlage, griju tek jednu prostoriju, nemaju zahod te nuždu obavljaju u štali koja je pored kuće. Slađana ne može raditi jer nema novca za dječji vrtić, iako bi, kaže, to jako voljela.

- Čim sam vidjela taj novac, u glavi mi je samo počela odzvanjati riječ ‘krovište’. To je prvo što moram sanirati, a potom sve ostalo. Djeca su poželjela onaj plastični tobogan koji se stavi u vrt pa ću im ga kupiti. A sebi? Ma ja sam potpuno nebitna. Samo da nam kuća bude suha da se djeca ne razbole i da imaju što bolji život - rekla je Slađana. Dodala je kako su je dirnule i dvije obitelji koje su nakon što su pročitale tekst u našim novinama, osobno došle k Slađani, a poveli su i svoju djecu.

- Jedna je obitelj bila iz Zeline i dali su mi čak 1400 kuna, a druga je iz Čakovca i dali su mi 600 kuna. Razgovarali su sa mnom kao da smo obitelj. Djeca su se skupa igrala. Bio nam je to najbolji dan u životu - rasplakala se Slađana. Voljela bi, kaže, djecu prvi put odvesti na more, ali ne zna kako to izvesti jer nikad nikamo nije otišla izvan Križevaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 282
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca