Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odveli ga iz bolnice: 'Mladen i dalje živi, glavni je lik u stripu'

Komentari (16)
 • Nažalost, ni mog supruga i oca moje kćerke, Ivana Senčića, dipl.ing.el.,iz te grupe koja je otišla iz MZ Kolodvor, VK, nismo identificirali.Dali smo krv, i po nekoliko puta , no nitko nas ne obaviještava o rezultatima DNK analize.Mislim da se ta analiza i ne provodi dok nije ciljana,odnosno usmjerena na par potencijalnih ostataka tijela koji bi približno odgovarali tjelesnoj građi žrtve.A neidentificirani trupala ima...ali treba država da odradi te identifikacije,koje su navodno dugotrajan i skup postupak.Pa dok god imamo " viška neidentificiranih tijela" , upitno je traženje drugih grobnica ,ali treba ustrajati i u tome jer svi eshumirani sa Ovčare , nisu bili ranjenici iz VU bolnice već i drugih žrtava iz VU se tamo našlo.S toga, treba i dalje tragati ali i vršiti paralelno DNK analize. Svim našim neidentificiranim žrtvama,nek je laka Hrvatska zemlja, dok ih dostojno ne sahranimo. Supruga Ivana Senčića,Dubravka Senčić.

  28. 4. 2019,   11:56
  • Ministarstvo branitelja je do prije nekoliko godina davalo sredstva za DNK istrazivanja, posebno Centru za forenzicka isputivanja "Ivan Vučetić". Ne znam je li to stalo ali imamo jos toliko nestalih ljudi a njihovi ih nikada nece prestati traziti, jer je ta praznina prevelika 😔 Zelim Vam da se stvari pokrenu i da dobijete tocne informacije i nađete mir kao i Vas voljeni.

   28. 4. 2019,   16:46
  • Moje poštovanje, gospođo Dubravka! Vaše razmišljanje je kroz ovih nekoliko rečenica komentara veoma potresno jer pokazuje 28 godina neizvjesnosti i nemoći. Istina je da postoji neidentificiranih tijela, ali i još puno nestalih. Potpuno Vas shvaćam jer od 1997-1998. do sada i nadalje, kroz profesiju sam riješio puno sudbina i pokušavam riješiti i ostale. Uz svaku nestalu osobu vežu se ne samo tragedija te osobe već tragedija kompletne obitelji koja ga traži. Ivana se sjećam sa njegovog radnog mjesta prije rata, kao mladom crtaču stripova znao mi je pomoći u fotokopiranju velikih formata jer je u to vrijeme samo njegova firma imala fotokopirni aparat A3.... vjerujte mi da sam se jako trudio u istrazi i nadam se da ćemo ih naći obojicu, ne samo njih već i druge nestale koje tražimo. Pojavljivanje ove knjige stripa do sada je već dalo neke rezultate i pomake van prikupljenih saznanja kojima sam raspolagao do vremena kada sam slagao podatke za strip. Ukoliko ste u mogućnosti, javite mi se preko moje web stranice nenadbarinic.com, obavijest mi dođe na e-mail, jer pojedine stvari ne bih pisao javno. Srdačan pozdrav, Neno

   9. 5. 2019,   10:42
 • Prijatelj i pol,moje postovanje.

  28. 4. 2019,   11:50
 • Treba ustrajati i tražiti ali polako nestajemo i neznam dali će ove nehrvatske vlasti učiniti bilo što da se naša braća po oružju pronađu i dostojno pokopaju.

  28. 4. 2019,   12:07
 • Svaka cast gospodine neno, pretuzna prica, a u isto vrijeme predivna zbog prijateljstvu i ljubavi prema prijatelju. Nadam se da ce se svi nestali pronaci, da se najblizi oproste od njih i da ih konacno dostojno sahrane.

  28. 4. 2019,   11:47
 • Nazalost veliki je broj oni koje i danas traze nase majke. Bojim se kako vrime odmice da su sanse sve manje

  28. 4. 2019,   12:49
 • Pravi prijatelj.💕 Kroz ovako ispricane price svatko se moze zamisliti kao da je bio tamo, a nazalost nikada ih necemo moci u potpunosti shvatiti jer preteske su stvari prosli 😔

  28. 4. 2019,   11:43
 • Eto Pupovcu odgovora na pitanje Kako je biti Srbin u Hrvatskoj? Oni koji su lojalni muče se zajedno kao i Hrvati da bi zaradili i od svog rada živjeli! Ali je zato dobro ovakvim junacima koji su svoje junaštvo i frustraciju liječili ubijajući zarobljene ranjenike i bolesnike, a oni bezbrižno žive i rade jer ih nitko ne procesuira za zločine, još ako su zastupnici u saboru ili kakvi načelnici, suci ili gradonačelnici, ništa im ne fali!

  28. 4. 2019,   13:29
 • Pitati ove abolirane ili njihovog etno vožda..možda oni znaju..

  28. 4. 2019,   11:56
 • Još i danas se svakodnevno nalaze nove grobnice onih koji su pobijeni 1945. nakon ulaska tzv. osloboditelja. Opstruiraju se istraživanja masovnih grobnica, oni koji žele dati podatke o grobištima, zastrašuje se i spriječava ih se da daju iskaz, jer nekome to ne odgovara!

  28. 4. 2019,   13:36
 • Strašno je to čitati da su naši neprijatelji činili toliko zločina.

  28. 4. 2019,   14:24