Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odvjetnik Medak: 'Pevec žica potpise i novac? To je bizarno'

None Foto: Željko Hladika/24sata

ALI ON VJERUJE U ČUDA Zdravko Pevec je pokrenuo peticiju da ne ode u zatvor. Kaže: ‘Neka mi sudi narod’. Odvjetnici su zaprepašteni. Misle da Pevec od predsjednice želi iskamčiti pomilovanje

Osuđeni smo i prozvani jer su nam nakon 20 godina rada i stvaranja oduzeli obiteljsko poduzeće u koje smo uložili svu našu privatnu imovinu. Krivi smo jer nismo bili dio politike, korupcije i kriminala.

Tako je Zdravko Pevec na svom Facebook profilu započeo peticiju koju bi volio da potpišu hrvatski građani, a prenijeli su je i neki portali.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Mislim da je sve moguće i da ako skupim dovoljno potpisa, neću morati u zatvor. Neka je potpišu svi oni, koji misle da imam pravo na slobodu. Nek mi narod sudi. Ako se nađe i jedan građanin, koji ima dokaze da sam se bavio kriminalom, neka se slobodno javi i ići ću u zatvor - rekao nam je jučer Pevec. Dodao je da je Facebook profil otvorio prije samo nekoliko dana i na njega stavio peticiju pod nazivom Spasimo Višnju i Zdravka.

- Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom. Krivi smo jer se nismo brinuli za sebe, uzeli dobit od 423 milijuna kuna i napustili zemlju. Krivi smo jer smo ostali u svojoj domovini i čekali 10 godina da se sazna istina - piše između ostalog u peticiji, koja je u nekoliko sati skupila oko 600 potpisa.

Zdravko u njoj još podsjeća da, osim što su on i supruga već odležali u zatvoru, privatna imovina prodana im je na dražbi, računi su im blokirani, a država mu uzima svaki mjesec pola mirovine. Također, volio bi, kaže, barem jednom poduzetniku pomoći da ne prođe kroz pakao kroz kojeg je on prošao.

NE ŽELE U ZATVOR Zdravko i Višnja Pevec pomoć traže peticijom: 'Spasite nas!'

Podsjetimo, Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Bjelovaru iz siječnja 2015. godine. Zdravko mora još 11 mjeseci u zatvor, a Višnja mora raditi za opće dobro. Ideja o peticiji zaprepastila je zagrebačkog odvjetnika Maria Medaka.

- Zvuči toliko bizarno baš kao i njegova ideja o tome da svaki građanin donira po kunu u državni proračun kako bi se nadoknadila šteta utvrđena pravomoćnom presudom. Takvom peticijom očito želi utjecati na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović s obzirom na to da je već najavio molbu za pomilovanjem. Međutim, ne vjerujem da bi se predsjednica u predizbornoj godini upuštala u tako nešto - kaže Medak.

'BORIT ĆU SE DO SMRTI' Pevec: Molim građane po kunu da mogu platiti sudsku kaznu!

Tema: Hrvatska

Komentari (40)
  • Ja radio 7 godina u pevecu bilo mi je dobro,placa korekta,na vrjeme i mogli smo kupovati svu robu sa ne tako malim popustima,bozicnica,bon za uskrs itd..cesto sam se rukovao sa njima u prolazu iako sam bio pijun uvjek su pozdravili..bilo je i losih iskustav naravno al veliki kolektiv pa ima svega kao i svugdje..

    24. 3. 2019,   22:22
  • Zasto bi bilo bizarno. Evo ja npr. idem odmah potpisati tu peticiju i podrzavam ju u potpunosti i ne smatram da je uopce bizarna.

    24. 3. 2019,   23:30
  • Da se na vrijeme učlanio i plaćao reket, danas bi poput Jolliya darivao mercedese, nosio nedonoščad na ramenima i uopće lagodno živio ......

    24. 3. 2019,   22:09