Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odvjetnik u mirovini unatoč zabrani nudio pravnu pomoć

Iako svjestan da nije ovlašten baviti se pružanjem pravne pomoći kontinuirano je sastavljao razna pismena i podneske te zastupao građane u parničnim i kaznenim predmetima pred općinskim sudom...

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred splitskim Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (78) zbog počinjenja kaznenog djela nadripisarstva, a Hina neslužbeno doznaje da se radi o odvjetniku u mirovini.

Na teret mu se stavlja da je od 29. rujna 2014. do 24. rujna 2018. na području Splita, znajući da rješenjem nadležne komore od 7. srpnja 2014., koje je postalo pravomoćno 29. rujna te godine, ima zabranu obavljanja odvjetničke dužnosti.

Iako svjestan da nije ovlašten baviti se pružanjem pravne pomoći kontinuirano je sastavljao razna pismena i podneske te zastupao građane u parničnim i kaznenim predmetima pred općinskim sudom, doznaje se u odvjetništvu. 

Te je poslove kao punomoćnik i branitelj u predmetima naplaćivao sukladno odredbama Tarife o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika. 

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je izdavanje kaznenog naloga kojim se prihvaća zahtjev općinskog državnog odvjetništva da se okrivljenik proglasi krivim i da mu se izreče novčana kazna od 72 tisuće kuna uz obvezu plaćanja troškova kaznenog postupka u iznosu od 1500 kuna.

Tema: Hrvatska

Komentari (3)
  • Bezimeni.

    14. 6. 2019,   22:56
  • Čuvajte se advokata po službenoj dužnosti! Nakon parnice na koju šalju pripravnike, traže povrat novaca. Sud im daje za "polupravo". Bolje se branit sam.

    14. 6. 2019,   18:53
  • Kako kontam i umirovljenici slobodno rade.

    14. 6. 2019,   18:31