Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv ministrice Žalac

Prema Općinskom državnom odvjetništvu, činjenica da ministrica Žalac u trenutku nesreće nije imala važeću vozačku dozvolu nije u vezi s time da je imala prometnu nesreću

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je u srijedu, 10. srpnja 2019. odbacilo kaznenu prijavu podnesenu protiv Gabrijele Žalac zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Podsjetimo, ministrica je u Vinkovcima, upravljajući osobnim vozilom imala prometnu nesreću u kojoj je dijete (10) zadobilo teške tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je po primitku obavijesti Postaje prometne policije Vinkovci o prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđeno dijete, provelo izvide. O tome je i 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke. 

ISPRIČALA SE ZBOG ISTEKA VOZAČKE Žalac o nesreći: 'Posjetila sam malu dragu susjedu u bolnici...'

Na temelju tako prikupljenih podataka, državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Ispitani su i svjedoci i osumnjičenica, kao i provedeno je i kombinirano sudsko-medicinsko i prometno vještačenje.

Tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je Žalac svojom vožnjom prekršila odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je vožnja bez važeće vozačke dozvole u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom, zaključilo je Državno odvjetništvo. Prema tim rezultatima, ne postoji osnovana sumnja da je kršenjem Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

PLENKOVIĆEVA SLAGALICA Tolušić i Kujundžić ostat će u Vladi, a Žalac i Pavić odlaze?
Komentari (413)
  • urpavo mi uskoro ističe moja vozačka,sad ju baš neću produživati nego ću namjerno voziti dok me ne zaustave,čisto za usporedbu da vidim kako će postupiti prema meni

    16. 7. 2019,   18:21
  • Dno dna, je preduboko u Hrvatskoj.

    16. 7. 2019,   18:20
  • Svugdje je HDZ hobotnica pustila svoje pipke, pa i u DORH!

    16. 7. 2019,   18:26