Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odvjetništvo za napadače na Rađenovića traži 16 mj.

None Foto: M.Lišanin/VL

Igora Rađenovića pretukli su pred zgradom 16. svibnja. On je prepoznao Nikolu Presečkog, a Miodrag Šimunac je da ga je napao za novac

Protiv Miodraga Šimunca (41) i Nikole Presečkog (26), okrivljenih za premlaćivanje bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužni prijedlog u kojemu za njih traži 16 mjeseci zatvora.
Tereti ih se da su pretukli i pokušali teško ozlijediti Rađenovića na traženje nepoznate osobe koja je Šimuncu platila 3000 eura za napad na tadašnjeg direktora Zagrebačkih cesta. Tužiteljstvo tvrdi da su 16. svibnja Rađenovića dočekali na parkiralištu ispred zgrade u kojoj živi u Novom Zagrebu te ga je prvo suzavcem po licu poprskao Presečki, Nakon toga su pobjegli.
Glavni su dokazi tužiteljstva Šimunčevo priznanje policiji da je za novac napao Rađenovića te Rađenovićevo prepoznavanje Presečkog kao osobe koja ga je poprskala suzavcem. Od suda je zatraženo da se obojici produlji pritvor. Tužiteljstvo je od policije zatražilo nastavak istrage kako bi se pronašao naručitelj napada, a nagađa se da je pretučen jer je po dolasku u Zagrebačke ceste USKOK-u prijavio navodne nezakonitosti u poslovanju te gradske tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga.

Komentiraj, znaš da želiš!