Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oglasio se Trump: Nikad nisam radio za Rusiju, to je sramotno

None Foto: LEAH MILLIS

Nakon što je NY Times objavio da je FBI istraživao je li Trump radio u korist Rusije, u ponedjeljak se oglasio i predsjednik koji je rekao kako to nije istina i da je samo pitanje sramotno

 Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da "nikad nije radio za Rusiju", nakon napisa objavljenih u New York Timesu da je savezna policija (FBI) u 2017. povela istragu kako bi utvrdila je li radio u korist Moskve.

U.S. President Trump speaks to reporters during an unannounced visit to Al Asad Air Base Odbor Zastupničkog doma Amerikanci će istražiti navode o istrazi FBI-ja protiv Trumpa

"Nikad nisam radio za Rusiju", rekao je 45. predsjednik Sjedinjenih Država u izjavi koju je dao u vrtu Bijele kuće prekrivenom snijegom.

"Mislim da je takvo pitanje sramotno", dodao je uoči puta u New Orleans, u saveznoj državi Louisiani.

Po pisanju New York Timesa, istraga američke savezne policije ubrzo je objedinjena s istragom posebnog tužitelja Roberta Muellera o sumnji u tajni dogovor Moskve i izbornog stožera republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 2016.

"Ljudi koji su počeli tu istragu (...) učinili su to, pretpostavljam, zato što sam dao otkaz (Jamesu) Comeyju (bivšem ravnatelju FBI-ja), što je bila sjajna stvar za našu zemlju", dodao je Trump.

FILE PHOTO: Trump-Putin summit in Helsinki ZBOG KAMPANJE 2015. FBI je istraživao je li Donald Trump surađivao s Rusijom

Odgovarajući na pitanje o informacijama Washington Posta da je htio zatajiti pojedinosti svog razgovora s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, američki predsjednik je rekao da to nije točno. Washington Post je prenio da je Trump nakon sastanka s Putinom na kojem su bili samo njihovi prevoditelji oduzeo bilješke svome prevoditelju.

"O tome ne znam baš ništa, to su lažne vijesti (...) To je bio uspješan susret", rekao je, smjerajući, čini se, na summit s Putinom u Helsinkiju u srpnju 2018.

A SVE ZBOG ZIDA Blokada rada američke uprave najdulja ikad, ne nazire se kraj

Trump koji odlučno niječe bilo kakav dosluh s Rusijom tijekom američke predsjedničke kampanje 2016., redovito kritizira Muellerovu istragu koju naziva "lovom na vještice".

Ta istraga koja još nije završena, završila se podizanjem mnogih optužnica i osudama bivših predsjednikovih bliskih suradnika.

Komentari (44)
  • ovaj trump bi se super prilagodio u cro sabor

    14. 1. 2019,   20:34
  • Ovaj je zinuo kao naš grbavi.

    14. 1. 2019,   20:19
  • u se., na se,...... poda se........

    14. 1. 2019,   18:15