Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ognjen Šimić u polupraznoj dvorani promovirao knjigu

None Foto: M. Perić 3

Osuđeni riječki kirurg je u Sarajevu promovirao knjigu 'Osuđenik sa srcem u rukama'. Dvorana je bila poluprazna. Šimić kaže da će preživjeti zatvor

Riječki kirurg Ognjen Šimić u utorak je u Sarajevu promovirao knjigu 'Osuđenik sa srcem u rukama'. Liječnik kojeg je sud u Rijeci osudio najprije na devet, a nakon žalbe kaznu smanjio na pet godina zatvora, u knjizi govori o svom slučaju, vremenu provedenom u zatvoru te dolasku u BiH. Na promociji se okupila tek nekolicina novinara, Šimićevih prijatelja, te njegov otac Srećko. Šimić je ponovio tezu kako su u njegovom slučaju prekršena sva ljudska prava, kazao je kako očekuje od Ustavnog suda kojem se žalio pravednu odluku. Ako ga Ustavni sud iznevjeri, kaže da je spreman pravdu tražiti i pred Sudom za ljudska prava u Strasbourgu. Dodao je da se ne plaši uhićenja u BIH.
- Kad su ljudi u Sarajevu preživjeli rat i granatiranje, preživjet ću i ja ako me zatvore sa ubojicama - kazao je Šimić.  

Komentari (6)
  • neka promovira knjigu u Hrvatskoj. obecajem da ce biti puno vise zainteresiranih.

    23. 3. 2010,   14:38
  • jao shit

    23. 3. 2010,   14:38
  • Ha ha ha ,čak ni dole kod svojih hercegovčića lopovčića mu nitko nije došao na promociju ,ha ha ha ,pa ja bi umro od srama da mi tako nitko ne dođe ,koji kreten lopovski !!!

    23. 3. 2010,   14:38