Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ogromni val slomio mu kičmu, ali ne i duh: 'Surfat ću i dalje!'

None Foto: screenshot/Youtube

Iako je naviknuo da ga veliki valovi tu i tamo sruše, poznatog britanskog surfera Andrew Cottona, val od 15 metara odbacio je u zrak nakon čega je zadobio teške ozljede kralježnice

Birtanac Andrew Cotton, surfer obožavateljima na društvenim mrežama poznat kao "Cotty", ozlijedio je kralježnicu nakon surfanja na valovima u Portugalu visokim preko 15 metara

Nakon što ga je val srušio zbog čega je Cotton morao skočiti sa svoje daske, spasilačke službe su ga uspjele brzo odvesti u bolnicu gdje su mu dijagnosticirali ozljedu kralježnice. Surfer se oporavlja i obznanio je pratiteljima na društvenim mrežama kako ga ova ozljeda neće spriječiti u daljnjem surfanju na velikim valovima. Spomenuo je i kako je naviknut na ovakve situacije, no ovoga puta ga je val odbacio u zrak - što mu se nikad prije nije dogodilo.

Andrew Cotton | Autor: Promo Foto: Promo

 

-Surfam na jugozapadu otkako sam imao sedam godina i obožavam to! Iz nekog razloga veliki valovi me ispunjavaju i guraju dalje te ne mogu zamisliti ništa bolje što bih mogao raditi, rekao je Cotton. 

Zahvaljujući spasilačkoj službi i Cottonovom timu koji je bio na obali na koju ga je bacio val, stabilizacija ozljede bila je brza i učinkovita zbog čega doktori predviđaju da će se Cotton nakon rehabilitacije uspjeti oporaviti. 

Komentari (7)
  • hahh,surfaju na portalu mnogi bezkičmenjaci

    9. 11. 2017,   21:30
  • svaka mu čast hrabar je surfati na ovakvim valovima.

    9. 11. 2017,   21:16
  • Jadan čovjek ☹️

    9. 11. 2017,   21:36