Obavijesti

News

Komentari 74

'Okrenula se splav, imali smo par kolačića i pili smo kišnicu'

'Okrenula se splav, imali smo par kolačića i pili smo kišnicu'
1

Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je brod Bourbon Rhode potonuo. Ispričali su kako im se zbog vjetra i valova prevrnuo čamac te im je sav pribor za preživljavanje pao u more...

VIDEO

Jedini zasad pronađeni preživjeli mornari s Bourbon Rhodea ispričali su kako je izgledalo njihovo spašavanje. Nakon što su ovog tjedna ispitani, pridružili su se svojim obiteljima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

- Nekoliko puta zbližili su se sa smrću, pogotovo kad se zbog vjetra i valova okrenuo čamac za spašavanje. S izuzetkom nekoliko kolačića, sav je pribor za preživljavanje na brodu pao u vodu. Pili su kišnicu - kaže prefekt Martinika Franck Robine, piše Voiles.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na društvenim mrežama pojavila se i videosnimka za koju se vjeruje da prikazuje spašavanje prvih preživjelih članova posade Bourbon Rhodea – Rusa Igora Morozova i dvojice Ukrajinaca Dmytra Marchenka i Yevhenia Nikolova.

Pokretanje videa...

01:45

Javio nam se čovjek koji je snimio video.

- Bili su u splavu tri dana i dvije noći. Izvukli smo ih potpuno iscrpljene. Mislim da ih je primijetio avion Falcon i poslao nam koordinate. Odmah smo djelovali i spasili ih - rekao nam je čovjek koji je snimio video.

'Našli su još jednu splav'

Za Morski.hr je pomorac iz Manile ispričao šokantnu ispovijest za koju tvrdi da su mu nakon spašavanja, ispričali preživjeli brodolomci.

– Rekli su da nisu vidjeli kapetana nakon što im je naredio da napuste brod, jer se ubrzo brod prevrnuo. Jedan od njih mi je ispričao da ih je u splav ušlo sedam, trojica su bila na brodu, a četvorica su se držala za konop oko splavi. Tad ih je ponovno pogodio snažan udar vjetra i val, te ponovno prevrnuo splav. Trojica su se uspjela popeti, no ostali su odmah nestali među valovima – prepričava pomorac.

– Kad smo pronašli preživjele, još je jedna splav pronađena, ali bez ikoga u njoj. Sve što znam je da se radi o tankeru koji ju je pronašao. Ne znam koliko smo bili udaljeni od njih u tom trenutku, niti od mjesta potonuća, jer sam bio na palubi – kaže za Morski.hr.

Vlasti Martinika su objavile: 'Prekidamo aktivnu potragu'
Vlasti Martinika su objavile: 'Prekidamo aktivnu potragu'

Podsjetimo, trojica mornara su spašena, četvorica su preminula, a za sedmoricom potraga još uvijek traje - među njima je i šibenski kapetan Dino Miškić. 

Inače, dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 26. rujna. Prema svjedočanstvu jednog od njih, Igora Morozova, u moru su proveli 24 sata držeći se rukama i nogama o prevrnutu splav za spašavanje, a valovi od 15 metara nosili su ih sve dalje od mjesta gdje je potonuo brod.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:03

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a