Obavijesti

News

Komentari 10

Okrunjene su zlatom: Najbolje istarske kobase radi snaša

Okrunjene su zlatom: Najbolje istarske kobase radi snaša
8

Žena, majka, kraljica kobasica: Ljubica Franjul (50) je Slavonka koja živi u Svetom Petru u Šumi i zna napraviti najbolje istarske kobasice. Tako kažu brojne nagrade koje je osvojila

VIDEO

Najbolje istarske kobasice zna napraviti Slavonka. Tako kažu brojne nagrade jer su kobasice Ljubice Franjul (50), koja živi u Svetom Petru u Šumi, već godinama okrunjene “zlatom” na međunarodnom sajmu “S kobasicom u Europu”.

Tri puta zlato i jednom šampionska titula nisu mala stvar, a Ljubica je ponosna na svoje kobasice koje, kako kaže, radi s velikom ljubavlju.

- U Istru sam došla iz malog mjesta kraj Županje prije 20 godina, zbog posla. Tu sam se zaljubila i tu sam se udala. Sad uživam radeći domaće istarske kobasice koje izlažem na brojnim sajmovima. To je obiteljski posao u koji smo uključeni suprug Branko i djeca, a proizvodimo oko 100 kilograma kobasica na mjesec - rekla nam je Ljubica Franjul.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže da kad dođe u rodnu Slavoniju, svi obožavaju njezine kobasice koje radi po tradicionalnoj istarskoj recepturi. - Važno je imati dobar omjer masnoće u njima, domaći češnjak i dobru malvaziju. U mojim kobasicama ima puno Slavonije jer mi je duša slavonska. Nerijetko na poslu u proizvodnji ostanem i do tri ujutro te se dižem u 6 sati, ali to mi ne predstavlja problem. U sklopu kuće imam mali pogon i tamo sve radim. Kobasice volim i jesti, kao i moja obitelj, a u njih ne stavljam ništa što ja ne bih jela - rekla nam je Ljubica. Cijela obitelj sudjeluje u izradi kobasica u koje, kako kaže, ulažu “ljubav, znanje i volju”. Njezin suprug Branko za nju kaže da je prava žena, majka, kraljica kobasica.

- Kad treba probati neku novu kobasicu, ja sam pokusni kunić, ali joj sve ide od ruke. I predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je jela naše kobasice kad je bila na jednoj manifestaciji u Istri, a jela je i naš pršut. Sve joj se svidjelo - dodao je suprug Branko.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.