Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oluja otpuhala dječaka (2), utopio se u ledenoj rijeci

None Foto: AFP 13

Zbog Xynthije su otkazali 200 letova iz Frankfurta, te polazak mnogih vlakova. Vjetar je čupao stabla i nosio krvove. U Francuskoj je 50 ljudi poginulo

Oluja Xynthia poharala je i Njemačku nakon Portugala, Španjolske te Francuske. Pod ruševinama koje je prouzročio vjetar brzine 130 km/h poginulo je najmanje šestero ljudi. Dječak (2) utopio se u rijeci nakon što ga je vjetar otpuhao u vodu u gradu Biblisu. Muškarac (69) i dvije žene poginule su nakon što je na njih palo stablo. Policija upozorava građane da se klone šuma. Vjetar je čupao stabla koja su prouzročila veliku štetu na kućama, automobilima i na cestama. U zračnoj luci Frankfurt otkazali su 200 letova te polazak velikog broja vlakova iz Frankfurta i Sturttgarta.

U FRANCUSKOJ POGINULO 50 LJUDI
U Francuskoj je nakon prolaska oluje poginulo 50 ljudi. Francuski premijer Francois Fillion rekao je kako je zemlju pogodila nacionalna katastrofa. Dodao je kako moraju hitno pojačati brane i dovesti struju do 820.000 kućanstava. Traže sredstva od EU kako bi pomogli u oporavku zemlje od prirodne katastrofe. Predsjednik Sarkozy obilazi područja pogođena katastrofom. Oluja se kreće prema sjeveroistoku Europe, a prognostičari očekuju njeno slabljenje tijekom ponedjeljka. Iz Belgije, koju je oluja također pogodila, nema podataka o žrtvama. U Špalnjolskoj je poginulo troje ljudi, a u Portugalu dječak (2).

Komentari (13)
  • Priroda sprema balvan revoluciju

    1. 3. 2010,   14:16
  • . ..\"KRVAVA MERI\"JadranKa\"Kosor-doljetila u Moskvu i oma zaLL€gnu Bar četri vojnika nato\"pakta\"u Afganistanu. ..

    1. 3. 2010,   14:16
  • Jedva čekam da se tu netko javi s izjavom da se Bog osvećuje.....

    1. 3. 2010,   14:16