Obavijesti

News

Komentari 66

Omamio ih plin: Otac u zadnji tren spasio sinove od gušenja

Omamio ih plin: Otac u zadnji tren spasio sinove od gušenja

Otac iz Velikoga Grđevca kupao je dva sina u kadi. Kad su klonuli, posumnjao je na ugljični monoksid. Starijem sinu bilo je bolje na putu do bolnice, a mlađem su dali kisik...

VIDEO

Zahvaljujući prisebnosti roditelja, dvojica dječaka u dobi od četiri godine i deset mjeseci spašena su od trovanja ugljičnim monoksidom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Dječaci su se u srijedu oko 18 sati s ocem “brčkali” u kadi u stanu u Velikom Grđevcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stariji je sin rekao da se idemo kupati u kadi koju sam napunio vodom. Nakon nekoliko minuta supruga je donijela i mlađeg sina kojeg sam držao u naručju. Nije prošla ni minuta kad je klonuo, kao da mu se spava. U to je i stariji zaplakao te rekao da mu je loše, pa se i on počeo rušiti – rekao nam je otac S. K. (31).

Shvatio je da bi uzrok dječjoj “pospanosti” mogao biti ugljični monoksid te je sa suprugom M. S. (28) iznio djecu iz kupaonice, otvorio prozore i zatvorio dovod plina. Djecu su zamotali u deke i istrčali iz stana u hodnik zgrade.

Majka je odmah nazvala Hitnu, a iz stana, čuvši povike, izašla je susjeda, liječnica Stanka Kezele, te počela masirati jedno, a roditelji drugo dijete jer su dječaci gubili svijest. Polijevali su ih vodom kako bi mališani što brže došli k sebi. Ubrzo su kolima Hitne prevezeni u bjelovarsku bolnicu. Tijekom puta stariji sin je došao k svijesti, dok je mlađi bio na kisiku.

- Pretrage krvi su pokazale da su dobro. Nasreću da sam na vrijeme shvatio što se dešava, jer da je i mene monoksid omamio, vjerujem da bi sve završilo tragedijom – rekao je prisebni otac, koji radi kao nastavnik u jednoj bjelovarskoj školi.

Ugljični monoksid je bez boje i mirisa te ga je stoga teško otkriti. Iz policije upozoravaju da se prije početka sezone grijanja trebaju provjeriti dimnjaci i plinski bojleri, koji se u većini stanova nalaze u kupaonicama. Zbog njihove neispravnosti povećava se opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a