Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Omiljeni medvjedić Matija: 'Ne mislim da će natrag u prirodu'

None Foto: Facebook/Damir Skok 3

Sretni smo što je naučio jesti iz zdjelice pa više ne moramo dežurati noću. Neće se moći vratiti u prirodu, ali mi se i dalje trudimo da se oporavi najbolje što može, rekao nam je ravnatelj Damir Skok

On je taman papao mlijeko kad me pogledao i tako je nastala fotografija. Jako smo zadovoljni jer više ne moramo dežurati noću od kada je naučio sam jesti iz zdjelice. Iako ima sada već 11 kilograma on je i dalje mala beba koja nije svjesna da je medvjed, rekao nam je ravnatelj zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok koji je na svojoj Facebook stranici objavio najnoviju fotografiju medvjedića Matije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Facebook/Damir Skok

Pronađen je krajem veljače ove godine nasred ceste kraj Vrbovskog i od tada se nalazi u oporavilištu zagrebačkog Zoološkog vrta. O njemu se brine nekoliko stručnjaka po posebnom protokolu, a medvjedić je osvojio srca diljem Hrvatske. 

- Generalno gledano, on se neće moći vratiti u prirodu, ali mi se i dalje trudimo najviše što možemo. Šećemo se s njim nekoliko puta dnevno i pokušavamo ga naučiti kako da sakrije hranu - dodao je Skok i rekao kako je Matija dobrog zdravlja. 

Komentari (23)
  • Slatkiš mali

    24. 4. 2019,   22:29
  • Presladak je

    24. 4. 2019,   22:47
  • susjed mi se zove matija i sad kad ga zovem medvjede, duri se.

    25. 4. 2019,   06:57