Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Omiš: Psu zavezali kamen oko vrata i bacili ga u rijeku Cetinu

None Foto: Večernji list

Kako je pas u vodi bio najmanje 20 dana, počeo se raspadati pa se nije moglo utvrditi ni kojeg je spola. Nadaju se samo da ima čip i da će pronaći vlasnika

Tigrasti pas, najvjerojatnije pit bull, koji je izvađen iz rijeke Cetine u nju je bačen s kamenom zavezanim oko vrata, što je potvrda da je onaj tko je to učinio životinju namjerno mučio.

- Rekao nam je to i policijski inspektor iz Policijske postaje Omiš, koji je došao na uviđaj nakon što smo psa čamcem dovezli do obale - ispričala nam je članica udruge za zaštitu životinja iz Omiša Azil Aurora, koja je sudjelovala u izvlačenju psa iz rijeke.

Ugledao ga slučajno

Pas je u Cetinu bačen u dijelu u kojem ga je od pogleda skrivala trstika, u blizini restorana Mlinice. Sasvim slučajno ugledao ga je veslač, a u trstiku je krenuo želeći malo bolje vidjeti kornjaču koja se sunčala na stablu. 

O svemu je obavijestio udrugu, a slika koju je objavio na svom Facebook profilu na noge je digla zaštitnike životinja. Pitaju se do kada će ovakve okrutnosti nad životinjama ostajati bez kazni.

Traže pomoć

- Policijski inspektor s nama je čekao dolazak djelatnika komunalne službe Omiš. Lešinu psa odvezli su u hladnjaču u Veterinarsku stanicu Omiš, a mi se nadamo da će pokrenuti istragu i otkriti tko je to napravio - kaže članica udruge. 

Dodaje kako je pas u vodi bio najmanje 20-ak dana, a kako se već počeo raspadati ne znaju sa sigurnošću ni kojeg je spola. Nadaju se samo da ima čip i da će preko njega pronaći vlasnika. A do tada pozivaju sve koji nešto znaju da im se jave. Svaka informacija, kažu, mogla bi pomoći da pronađu osobu koja je na ovako okrutan način životinji oduzela život, što se po novome kažnjava i zatvorom.

Komentari (147)
  • takvi bi trebali imat dosje jer ako su takvi prema životinjama to su i potencijalne ubojice ljudi

    24. 6. 2013,   08:35
  • nema veće životinje od čovjeka....ovo je primjer ! Ne uzimajte životinje vi koji niste spremni brinuti o njima, sve drugo je neljudski. Pitt je predivan pas a ovo je čisti pokazatelj da nije za svakoga.

    24. 6. 2013,   08:12
  • Ma što reći na ovo ,jednostavno na mogu vjerovati da postoje takvi ljudi ,bilo bi dobro da ima čip kako bi pronašli ovog #$#"%.........

    24. 6. 2013,   08:02