Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Omišalj: Pio na autobusnoj postaji, imao je 3,69 promila

Muškarac kod sebe nije nikakve osobne isprave, a tijekom postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. Odmah su ga policajci uhitili

Krčka policija zatekla je u utorak oko 15.30 sati na autobusnoj postaji u Omišlju 36-godišnjaka u konzumaciji alkoholnog pića na javnom mjestu, a napuhao je čak 3,69 promila.

Kod sebe nije nikakve osobne isprave, a tijekom postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. Odmah je uhićen i zadržan je u njihovim službenim prostorijama do otrežnjenja. Osim prekršaja iz domene javnog reda i mira utvrđeno je kako nije u zakonskom roku podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, pa niti prijavio boravište.

Prekršajno je po svim tim kriterijima prijavljen mjerodavnom sudu.  

Policija ujedno podsjeća da u Hrvatskoj nije dozvoljeno odavanje pijančevanju i uživanju opojnih sredstava na javnom mjestu, a isto tako nije dozvoljeno niti davanje pića osobama pod utjecajem alkohola ili maloljetnim osobama mlađim od 16 godina.

Komentari (12)
  • Ne kužim ovaj "teški" prekršaj - čovjek mirno sjedi i pijucka, nije vozio niti ikoga maltretirao ili tukao, i idu ga hapsiti ?! A za ovo drugo - ako sam dobro razumio, sa 17 godina se smiješ legalno (!!!) napit ko zvijer, dok ne padneš u nesvijest i sve ok. Ali ako, ne daj Bože, popušiš jedan joint odmah u Lepoglavu.

    7. 8. 2019,   12:37
  • Očito to vrijedi samo za Krk jer u koji god park da dođeš vikendom maloljetnici se opijaju a policija samo šeće.

    7. 8. 2019,   12:59
  • Od kad je dobna granica za alkohol 16 godina?

    7. 8. 2019,   12:00