Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Omiški polumaraton kanjonom rijeke Cetine

None Foto: Omiški polumaraton 3

Ako u svoj avanturistički 'portfolio' želite dodati uistinu jedinstvenu utrku, 28.rujna rezervirajte za posjet Omišu

Zašto Omiški polumaraton zovu 'skriveni dragulj' bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure.  Mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara. A smjestila se u jednom od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe - kanjonu rijeke Cetine u koji iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazite uskim tunelom nakon kojeg vas čekaju kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode. 

Sama manifestacija i ove godine obuhvaća dvije utrke - kružni polumaraton i rekreativnu utrku dugačku 6 kilometara, a obje trase nalaze se u kanjonu Cetine, krajoliku zaštićenom od 1963. godine.

Trčeći kanjonom proći ćete kraj nekih od najboljih lokacija za rafting, kayaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke možda najbolje svjedoče imena prošlogodišnjih pobjednika - Alija Imamović (BiH olimpijac) i Nikolina Šustić (svjetska prvakinja u ultramaratonu).

Foto: Omiški polumaraton

Omiški polumaraton manifestacija je podjednako namijenjena profesionalcima i rekreativcima, a u četvrtom izdanju, ovog rujna očekuje se i rekordan broj natjecatelja iz Hrvatske, ali i inozemstva. Naime, Omiški polumaraton u vrlo kratkom periodu izrastao je u veoma popularnu trkačku manifestaciju. Dijelom zbog atraktivnosti i kvalitete same utrke, ali dijelom i zbog uvijek fantastične atmosfere i renomea Omiša kao 'adrenalinske' destinacije u kojoj avanturisti i rekreativci uživaju u uistinu specifičnoj domaćinskoj dobrodošlici. Utrka je poznata po tome da ćete je se jako dugo sjećati ili će te se uopće nećete sjećati, ovisno o tome koliko se prepustite spomenutoj dobrodošlici nakon ulaska u cilj :)

A kako bi se cijela obitelj dobro zabavila, osim bogatog programa i glavnih utrka, oni najmlađi će se okušati u dječjoj utrci i dječjem atletskom poligonu.

Polumaraton se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Omiša i ŠU Omiš - plivačkog polumaratona, te pod pokroviteljstvom Grada Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Staza polumaratona ima važeći certifikat "Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja" (AIMS-a).

Prijave su moguće na stotinka.hr i na dan utrke na startnom mjestu od 8 do 9 sati. Pratite nas na Facebook stranici. 

Foto: Omiški polumaraton

DJEČJI PROGRAM 2019. 
Utrka na 300 metara
9:15 - 9:50  prijave za utrku na 300 m 
10:05   start utrke na 300 m

U utrci na 300 m medalje će se dodijeliti za tri kategorije sudionika: 1.predškolci, 2.učenici/ce prvog i drugog razreda i 3.učenici/ce trećeg i četvrtog razreda
 
DJEČJI ATLETSKI POLIGON
10:15- 10:45     prijave za dječji atletski poligon 
11:00                 start poligona

Na dječjem atletskom poligonu medalje će se dodijeliti za dvije kategorije sudionika: 0-3 god. i 4-5 god. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada djeci planirano je u 12:00h. Za sudjelovanje u utrci i poligonu sva djeca trebaju imati suglasnost roditelja koja se potpisuje prilikom prijave.
 

Tema: Promo sadržaj