Obavijesti

News

Komentari 234

On je najspominjaniji ministar: 'Što vas ne ubije, to vas ojača'

On je najspominjaniji ministar: 'Što vas ne ubije, to vas ojača'
1

Zbog Zlatana Hasanbegovića u petak su novu Vladu nazivali čak i proustaškom: 'Što na to reći? To su potpuno neutemeljene etikete, a ja ću to i dokazati radom'

VIDEO

U petak najčešće spominjani ministar u Saboru, novi ministar kulture Zlatan Hasanbegović, nakon imenovanja pojasnio je za Novu TV zašto se prihvatio te odgovornosti.

 - Nakon svega, kao svojevrsni rezime rekao bih što vas ne ubije to vas ojača. Ja mislim i nadam se da će ovo ostati tek jedna bizarna epizoda iz povijesti hrvatskog javnog života i kulture govora. Nadam se da će sve ovo ostati jedna nepotrebna kulisa i magla i istinski vjerujem da nas u ponedjeljak čeka novi vedar dan i da ću se moći isključivo posvetiti onome što mi je zapravo i jedina zadaća, da vodim ključni i vrlo važan resor - rekao je Hasanbegović. 

Zbog njega su u petak novu Vladu nazivali čak i proustaškom. 

- Što na to reći? To su potpuno neutemeljene etikete, a ja ću to i dokazati svojim radom - rekao je.

'U kulturi se ništa neće mijenjati preko koljena'

Novi ministar kulture je rekao kako u politici Ministarstva kulture 'ništa neće mijenjati preko koljena i tek nakon podrobne analize zatečenog stanja'.

- Protivnik sam bilo kakvog eksperimentiranja. Ono što je dobro u hrvatskoj kulturi tome će se dati još veća potpora, ali ono što ne valja će se korjenito mijenjati - kaže. 

Na pitanje boji li se da će neki zastupnici, primjerice manjina, kao uvjet za potporu Vladi tražiti da ga se makne iz Vlade, Hasanbegović je kazao kako se to neće dogoditi. 

- Jer Vlada je dobila jasnu većinu i svi oni koji su glasovali za ovu Vladu glasovali su i za mene kao ministra. Bez obzira na sve ono što se, nažalost, danas moglo čuti - poručio je.

'Ovo je bila ponuda koja se nije mogla odbiti'

Kao glavni razlog što je pristao biti ministar u resoru kulture Hasanbegović je naveo  odgovornost koju ne može izbjeći'.

- Dovoljno sam vremena posvetio javnom radu s potpuno jasnom političkom, nacionalnom i kulturnom platformom i ovo je ponuda koja se nije mogla odbiti - kazao je Hasanbegović za Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.