Obavijesti

News

Komentari 85

On je prijavio Brkića: Barbarić je beskompromisni policajac...

On je prijavio Brkića: Barbarić je beskompromisni policajac...

Iako su navodno obiteljski razlozi presudili povratku u riječku policiju, u kuloarima se spominjalo da Barbarić kao beskompromisni policajac nije pristajao odrađivati političke naloge, javlja Jutarnji list

VIDEO

U obavijesnim razgovorima došlo se do saznaja da je zamjenik glavnog ravnatelja policije, g. Milijan Brkić, na neutvrđenome mjestu, neutvrđenog dana, između 3. i 20 lipnja 2011., N. S. dostavio podatke o provedbi posebnih izvida protiv Sare Sikirić i Marike Tomljanović Kaprijevski - stoji u službenom dopisu koji je čelnik riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić poslao načelniku kriminalističke policije Vitomiru Bijeliću. Iznimno je važno da je taj dopis poslan 25. srpnja 2011., a u prilogu je niz iskaza svjedoka s kojima su službenici riječkog PNUSKOK-a razgovarali.  Inače, slučaj je i prebačen u Rijeku jer su u Zagrebu mjere brzo bile otkrivene.

Tajne istrage: Prijava protiv Brkića nije stigla do DORH-a?
Tajne istrage: Prijava protiv Brkića  nije stigla do DORH-a?

Istraga elitne prostitucije u Zagrebu zaista je uzburkala cijelu političku scenu, ali i represivni aparat nakon što su uhićeni kao organizatori Nebojša Perunović i Sara Sikirić. I prije sedam godina se znalo da su tajne mjere komprimitirane, ali nikad javnost nije ugledala dokument koji direktno tereti Milijana Brkića i koji su sastavili upravo njegovi policijski kolege.

Tjednik Express se prvi opsežno bavio tim slučajem i još je početkom rujna 2011. godine objavio opsežni tekst pod naslovom: “Trag elitne prostitucije vodio je u policiju”. Među ostalim, navedeno je da država štiti prostitutke i njihov klijente te da je samom Perunoviću dojavljeno da se treba primiriti jer su pod mjerama.

'Pretrpio sam jake pritiske od Karamarka i Milijana Brkića'
'Pretrpio sam jake pritiske od Karamarka i Milijana Brkića'

Već tad je izražena sumnja kako bi u sve mogli biti upleteni Tomislav Karamarko i Milijan Brkić, ali nakon tog teksta nisu pokrenute dodatne istrage i utvrđeni odgovorni. Kad je u konačnici otkrivena mreža klijenata, političarima je bilo u cilju da se sve brzo zaboravi. Policija nije izlazila s novim detaljima upravo zbog imena klijenata.

Afera je dobila nastavak točno sedam godina kasnije nakon nepravomoćne presude za prostituciju.

Božo Barbarić rođen je 1971. godine u Njemačkoj, u policiji je od 1990. godine. Prošao je poslove od ceste do vrha policijskog menadžmenta, kako na lokalnoj razini, tako i na nacionalnoj, jer je bio i šef nacionalnog Policijskog USKOK-a. Kako piše Jutarnji list, Barbarić se kao mladi policajac istaknuo u Odjelu za droge, gdje je godinama bio načelnik i bilježio uspjehe. 

"Brkić je demantirao optužbe, a treba vidjeti što kaže DORH"
"Brkić je demantirao optužbe, a treba vidjeti što kaže DORH"

Jednako dobro kao što ga pamte riječki dileri, pamte ga narkobosovi koji su “pali” u brojnim akcijama razbijanja međunarodnih narkolanaca i presijecanja krijumčarskih putova narkotika, koje je vodio u suradnji s policijom susjednih zemalja i onih zapadne Europe i Južne Amerike, od zapljene droge na terminalu Brajdica, do zapljene više od 30 kilograma kokaina kraj Delnica itd. 

U travnju 2009. imenovan je načelnikom Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Rijeci, a tri mjeseca potom, kad je Oliver Grbić imenovan ravnateljem policije, postao je načelnik PNUSKOK-a u Ravnateljstvu policije. Na mjestu prvog hrvatskog FBI-evca bio je otprilike godinu, a zbog obiteljskih razloga tražio je da ga vrate u Rijeku i od lipnja 2010. vodio riječki regionalni odjel PNUSKOK-a, jedan od četiriju u Hrvatskoj. 

Plenkijevi borgovci i Brkićevi kumovi. Sve je to današnji HDZ
Plenkijevi borgovci i Brkićevi kumovi. Sve je to današnji HDZ

Iako su navodno obiteljski razlozi i rođenje djeteta presudili povratku u riječku policiju, gdje je bio i šef odjela za drogu, organiziranog kriminaliteta, u kuloarima se spominjalo da Barbarić kao beskompromisni policajac nije pristajao odrađivati političke naloge. Barbarić i njegova ekipa vodili su akciju “Agram” koja je 20. listopada 2014. godine rezultirala uhićenjem Milana Bandića, Slobodana Ljubičića, Petra Pripuza i drugih osoba. Barbarić je tada rukovodio timom od više od 120 policajaca, piše Jutarnji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa