Obavijesti

News

Komentari 208

Daruvarca pustili iz pritvora: 'Znali su ga i šamarati u ćeliji'

Daruvarca pustili iz pritvora: 'Znali su ga i šamarati u ćeliji'
24

Iako su ga se mlađi i slabiji pritvorenici bojali, Kovačević u zadarskom zatvoru nikad nije imao velikog respekta, a posebice ga je izgubio nakon brutalnog premlaćivanja djevojke. U nedjelju u 8 sati izašao je iz pritvora

VIDEO

Darko Kovačević Daruvarac nekoliko minuta iza 8 sati izašao je istražnog zatvora, nakon što su istekli svi rokovi koliko ga se može zadržati u pritvoru prije pravomoćnosti presude.

Na izlasku iz pritvora gotovo je promašio taksi koji ga je čekao pa se morao vraćati, a kratko je novinarima rekao da će ostati u Zadru do pravomoćnosti presude. 

Pogledajte video



No ovog puta uz sebe će imati putovnicu i osobnu iskaznicu. Tijekom boravka u pritvoru prestale su vrijediti mjere opreza koje su donesene prilikom njegova puštanja iz pritvora u prosincu prošle godine. Osim što mu moraju vratiti predane dokumente, prestale su vrijediti i druge mjere - zabrana napuštanja prebivališta, obveza triput tjedno javljanja policiji, te približavanja i kontaktiranja svoje žrtve.

Pokretanje videa...

Daruvarca pustili iz zatvora 00:25

- Nemam komentara- rekla je Ana G., mama pretučene žrtve, nakon što je Daruvarac pušten iz pritvora. Oteo joj se težak uzdah.

Pitali smo je kako je.

- Nisam dobro. 

A kći?

- Što da Vam kažem? Ne mogu komentirati - dodala je.

'Daruvarca su šamarali u ćeliji, a on se iskaljivao na slabijima'

Uvijek se volio ku*čiti prema slabijima, a prema većim ribama je imao respekta, tako nam je bivši zatvorenik zadarskog zatvora opisao Darka Kovačevića Daruvarca (31) koji je u lipnju prošle godine brutalno pretukao zadarsku srednjoškolku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Prema izjavama Kovačevićevog zatvorskog “susjeda”, svoje frustracije voli iskaljivati samo na slabijima od sebe.

Tako se prije desetak godina za vrijeme boravka u zadarskom pritvoru okomio na trideset godina starijeg cimera iz ćelije. Iako se naš izvor ne može sjetiti oko je čega točno sukob kulminirao, dobro se sjeća da je Daruvarac nasrnuo na svog cimera i pošteno ga ispljuskao. No tada su fizički jači pritvorenici stali u obranu 50-godišnjeg slabijeg sitnog kriminalca i Kovačeviću pokazali tko je glavni. Bivši zatvorenik nam priča kako su drugi robijaši Kovačevića nekoliko puta udarili šakom u glavu, a nakon toga se povukao i umirio na svom krevetu. Daruvarac je svoje slobodno vrijeme pretežito trošio na treninge. Iako na njegovu odjelu nije bilo teretane, čak ni one improvizirane, svakodnevno je vježbao radeći stotine sklekova za vrijeme dvosatne šetnje zatvorskim krugom.

'Ne postoje djevojke koje traže batine, koje žele biti silovane...'
'Ne postoje djevojke koje traže batine, koje žele biti silovane...'

U ćeliji je uvijek imao voća

Kako nam kaže dobro upućeni izvor, u to vrijeme je Daruvarac bio jedan od bogatijih zatvorenika pa mu je tako često na zatvorski račun stizao novac koji su mu uplaćivali članovi obitelji. Novac bi trošio najviše na prehranu, a voća je u njegovoj ćeliji bilo u izobilju. Od voća bi radio zdrave napitke koje bi uzimao nakon treninga. Kao što se i na suđenjima pojavljivao u uskim košuljama, i u istražnom zatvoru je nosio slim fit odjeću zbog čega bi nekad bio predmet sprdnje ostalih zatvorenika.

Zadar: Na Općinskom sudu počelo ponovljeno suđenje Daruvarcu za premlaćivanje djevojke

Iako su ga se mlađi i slabiji pritvorenici bojali, Kovačević u zadarskom zatvoru nikad nije imao velikog respekta, a posebice ga je izgubio nakon brutalnog premlaćivanja mlade djevojke, zbog čega je osuđen nepravomoćno na pet godina zatvora na zadarskom sudu.

- Sjećam se da je Daruvarac teško podnosio ljetne vrućine - govori naš izvor. Kao i većina zatvorenika, da bi se barem malo rashladio, Daruvarac bi stao iznad zatvorskog čučavca u sklopu ćelije i polijevao bi se hladnom vodom koju je prethodno natočio u bocu, priča nam sugovornik.

Iako za Daruvarca tvrdi da se pričalo kako je policijski “druker”, zbog toga za vrijeme boravka u zatvoru nije imao privilegije. No, na pik su ga uzeli ostali zatvorenici.

Iskoristili su sve mogućnosti: Evo zašto Daruvarac ide van...
Iskoristili su sve mogućnosti: Evo zašto Daruvarac ide van...

- Znate, takve koji sjede na dvije sjedalice u isto vrijeme nitko ne voli - kaže naš izvor.

Kao i u većini zatvora i kaznionica, i u zadarskim ćelijama nerijetko je bilo tijesno.

- U ćeliji, koja ima desetak kvadrata i predviđena je za četiri zatvorenika, nerijetko je boravilo i po njih osmero. Pravosudni policajci bi na sredinu sobe nagurali još jedan krevet na kat, a ako bi bila veća gužva bi stavili i još dva madraca na pod gdje bi pridošlice spavale - kaže nam izvor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Tvrdi da nisu imali privatnosti ni za vrijeme obavljanja nužde, pogotovo kad bi soba bila nakrcana jer bi tada dodatni krevet na kat imao direktan pogled na čučavac u sklopu ćelije.

'Djevojci se sustav narugao u lice, ona nema nikakvu zaštitu'
'Djevojci se sustav narugao u lice, ona nema nikakvu zaštitu'

.

Zadar: Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora

Smije napustiti Hrvatsku

Mjere mu ponovno nisu mogli ni odrediti jer je jedina sankcija za njihovo kršenje povratak u istražni zatvor. Kako Daruvarca više ne mogu vratiti u pritvor, nije bilo zakonske osnove da mu ponovno odrede mjere opreza. Inače, Daruvarac ima i bosanskohercegovačko državljanstvo, a nakon njegova puštanja iz pritvora ne postoje nikakve zakonske zapreke da tamo potraži skrovište. 

‘Hoćeš li se državo probuditi?’

Žalosno je da treći put izlazimo na ulice iz istog razloga. Hoćeš li se probuditi državo i zaštititi žene? Trebamo li otići iz države da bismo se osjećali sigurno?, zapitala se Mirjana Jurjević Adžić. Na prosvjedu građanske inicijative “Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike” u Zadru jučer se skupilo nekoliko desetaka prosvjednika.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS