Obavijesti

News

Komentari 9

Oni će u 3. krug izbora: 'Ovime smo dobro promovirali grad...'

Oni će u 3. krug izbora: 'Ovime smo dobro promovirali grad...'
1

LOKALNI IZBORI 2017. Kandidati za gradonačelnika Starog Grada na Hvaru, HDZ-ova Mihaela Petrić i nezavisni Antonio Škarpa u izbornoj utrci osvojili su po 721 glas

VIDEO

Nismo očekivali da ćemo biti izjednačeni. Znali smo da će biti velika i gusta borba, ali ovakva situacija nam je uistinu iznenađujuća, rekla je Mihaela Petrić (32), HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Starog Grada na Hvaru. 

U utrci za mjesto gradonačelnice, Petrić je u drugom krugu lokalnih izbora osvojila 721 glas. Točno toliko osvojio je i njen protukandidat, nezavisni Antonio Škarpa (29). Petrić i Škarpa dobili su povjerenje 48,49 posto birača. Od svih prebrojanih listića, njih 45 bilo je nevažećih. 

- Mislim da ne možemo čestitati jedan drugome jer eto nitko nije pobjedio, ali možemo si čestitati na borbi. Pošteno smo se i predano borili za dobar rezultat - rekla je Petrić.  

Do kraja tjedna Županijsko povjerenstvo mora odlučiti hoće li biti trećeg kruga izbora. Petrić ne želi predviđati hoće li se to uistinu ostvariti. Smatra ipak da je zakon dobro pisan za ovakve i srodne situacije te kako ne bi trebalo biti problema. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njen protukandidat poručio je da će, ako dođe do trećeg kruga lokalnih izbora u Starom Gradu, on ići do kraja. 

- Držat ćemo stalne pritiske. Ljudi računaju na nas i zato ih nećemo iznevjeriti. Naša taktika je ta da ćemo igrati fer i pošteno. Nemamo namjeru nikoga optuživati, igrat ćemo po pravilima i držimo palčeve za pobjedu - rekao je Škarpa.  

Dvoje protukandidata u Starom Gradu na Hvaru susreli su se nakon objavljenih rezultata. Kako navodi Petrić, bio je to ugodan susret. Međusobno su si čestitali i našalili se kako su neobičnim rezultatom napravili dobru turističku promociju grada prije sezone.

Petrić i Škarpa puni su dobrih riječi jedan za drugoga.  

- Smatram da nije primjereno govoriti ljudima da glasaju za mog protukandidata, ali  isto tako ne mogu reći ništa protiv njega. Surađivali smo i prije kandidature i u svakom ćemo slučaju surađivati i nakon izbora - rekla je Petrić i dodala kako je njihova suradnja neminovna, bez obzira na konačan rezultat izbora, s čime se i Škarpa složio.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...