Obavijesti

News

Komentari 7

Onima koji se vraćaju u škver neće oporezivati otpremnine

Onima koji se vraćaju u škver neće oporezivati otpremnine
3

Dobili smo potvrdu da svi radnici koji su u odobrenom programu zbrinjavanja imaju pravo na isplatu otpremnine bez oporezivanja, poručili su iz Brodosplita

VIDEO

Porezna uprava donijela je rješenje da  se radnicima Brodosplita u otkazu, za koje je odlučeno da će biti vraćeni na posao pod okriljem novih škverskih tvrtki Tomislava Debeljaka, neće oporezovati otpremnine. Svih 3450 radnika škvera dobilo je otkaz od dolaska nove Uprave i obećane su im otpremnine, a od toga će njih 2000 biti vraćeno na posao. 

Budući da se nakon otkaza odmah vraćaju u pogone, bila je sporna formulacija dobivaju li otpremnine za minuli rad u splitskom brodogradilištu ili primitke na koje se moraju obračunati porezi. Odlučeno je u korist radnika da se, ipak, radi o otpremninama.

 - Dobili smo službenu potvrdu da svi radnici koji su u odobrenom programu zbrinjavanja  imaju pravo na isplatu otpremnine bez oporezivanja, dakle uključivo i one radnike kojima će biti ponuđen posao u tvrtki i povezana poduzeća u kojim su dobili otkaz. Tako je razriješena dilema, koja se zadnjih dana pojavila u javnosti, o tome trebaju li se ili ne oporezivati otpremnine onim radnicima koji će dobiti nove ugovore o radu, odnosno onim radnicima koji će se vratiti na posao - poručili su iz Brodosplita.

Najavljeno je kako će u petak direktori Brodosplita i povezanih tvrtki radnicima priopćiti kome će biti ponuđen novi ugovor u radu. Oni koji se ne budu nalazili na listama, odnosno oni za kojima trenutno ne postoji potreba, mogu se javiti u Mobilni centar Zavoda za zapošljavanje koji radi u Brodosplitu. Tamo će, kako poručuje Uprava, dobiti sve potrebne savjete o tome kako ostvariti svoja prava na Zavodu za zapošljavanje, te biti informirani i o eventualnim budućim potrebama Brodosplita za njihovim radnim vještinama ili o mogućnostima samozapošljavanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Potrebno je naglasiti i kako je osim tih radnika, još 500 sada zaposlenih zadovoljilo sve stručne i radne kriterije, ali da za njih trenutno nema potrebe. Čim se pojavi potreba u škveru, a projekcije govore kako će se to dogoditi u tijeku iduće godine, tim će se radnicima tada ponuditi posao u prioritetu - obećali su iz škvera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...