Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Opet gorjele gume u Zagrebu: Ako ne odeš sad, gorjet će grad

Dojavu o požaru zagrebački vatrogasci dobili su pola sata nakon ponoći. Gorjela je jedna guma na križanju Ulice Vilima Korajca i Stenjevečke, a na obližnjoj ogradi je bio i transparent

Vatrogasci su potvrdili da su u 00.32 sati dobili dojavu o požaru na raskršću Ulica Vilima Korajca i Stenjevačke u zagrebačkom naselju Špansko. Na mjesto događaja stigli su u 00.37.

Gorjela je jedna guma, a pretpostavlja se da je namjerno zapaljena. Kako doznajemo, i ovdje je u blizini mjesta paljevine na ogradi pronađen transparent. Na njemu je pisalo: 'Ako ne odeš sad, gorjet će cijeli grad! 86 Špansko' te prekriženi inicijali ZM.

Zagreb: Spaljene gume jo?? uvijek nisu maknute s Avenije VeÄ?eslava Holjevca PODMETNULI POŽAR Zbog Dinama su opet zapalili nekoliko guma u Zagrebu

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su 24. lipnja nešto iza ponoći dobili dojavu o požaru guma na navedenoj lokaciji. Nitko nije ozlijeđen, materijalne štete nema, a policija provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanje počinitelja.

VIDEO: ČETIRI POŽARA Palež zbog Mamića! Huligani zaprijetili: Gorit će vam Zagreb

Podsjetimo, prije pet dana gume su gotovo istovremeno zapaljene na tri lokacije u Novom Zagrebu te u Zaprešiću. Na nekim od lokacija također su nađeni transparenti sa sličnom porukom, kojom se od novog sportskog direktora Zorana Mamića, nepravomoćno osuđenog na četiri godine i jedanaest mjeseci zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinamo, traži odlazak iz nogometnog kluba. 

U istom postupku njegov brat Zdravko Mamić, nepravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora. Kako bi izbjegao istražni zatvor do pravomoćnosti presude Zdravko je 'zbrisao' u BiH. Županijski sud u Osijeku potvrdio je i drugu optužnicu protiv njega zbog sumnje da je, s još šestoricom optuženika, oštetio klub za 200 milijuna kuna.

Komentari (67)
  • Samo vatrogascima rade posla. Nema neki pametniji način protestiranja osim paljenja, guma, uništavanja fasada grafitima itd.?

    25. 6. 2019,   11:43
  • Kako ne reagiraju na mnoge veće lopine na državnoj razini?

    25. 6. 2019,   11:44
  • Di su dežurni komentatori? Ovo da se događa u Splitu vec bi bilo 300 komentara✌

    25. 6. 2019,   12:11