Obavijesti

News

Komentari 44

Opačić opet kod Bandića, Peđa Grbin: Meni je ovo sve dno dna

Opačić opet kod Bandića, Peđa Grbin: Meni je ovo sve dno dna

I dalje će im prsti na glasačkim tipkama biti na jednoj, a stražnjica na drugoj strani. Nadam se da će se ta čudna situacija promijeniti s novim zasjedanjem, rekao je Bauk koji traži da svi sjede na istom mjestu

VIDEO

Milanka Opačić ni danas ne odgovara na pozive i poruke pa i danas nisu poznati razlozi zašto je, nakon što je po odlasku iz SDP-a tvrdila da će biti neovisna, promijenila mišljenje. Nismo uspjeli dobiti ni odgovor je li joj Milan Bandić što ponudio da postane članica njegove stranke, budući da je njezinog kolegu Sinišu Vargu "pozvan da potakne realizaciju stvaranja tzv. zdravstvenog holdinga u Zagrebu kako bi se racionalizirali troškovi i povećala efikasnost". Opačić je ovo drugi put da je Milanu Bandiću potpisala pristupnicu u stranci. Prvi puta primio ju je u SDP-ov ogranak na Peščenici, a 12 kolovoza potpisala je pristupnicu u njegovu stranku.

No za trasiranje političkog puta Milanke Opačić zaslužan je Dinko Čutura (HDZ), aktualni ravnatelj Državnog arhiva. Prije SDP-a i Bandića, bivša ministrica u Vladi Zorana Milanovića željela se upisati u HDZ. U to vrijeme stranačku organizaciju na Peščenici vodio je upravo Čutura. Iako je bilo davno i ne sjeća se svih detalja, pamti da se htjela se učlaniti u HDZ, ali joj je predložio da ode u SDP koji je tada vodio Bandić, a uredu su nam bili u istoj zgradi, samo na različitim ulazima. Zanimalo nas je i zašto je za tada mladu Opačić procijenio da je bolje da ode u Bandićev SDP. 

- Pitao sam je što je studirala. Nakon što mi je dogovorila da je bila na tadašnjem Fakultetu političkih nauka, onda sam nekako pomislio da mi baš nismo imali ni jednog čovjeka koji je od ramo došao. Onda sam osjetio da je ona bliža njemu, znate i preporučio joj da proba kod njih. To je bio razlog - kazao je Čutura. 

Napomenuo je kako je Opačić od samih političkih početaka bila uz Bandića pa ga ne čudi što je danas članica njegove stranke. Kao zastupnica Stranke rada i solidarnosti, danas je tako HDZ-u bliže neo ikada, a Čutura očekuje dobru suradnju.

- Mislim da će to biti u redu. Kako je početkom 90-tih je već imala afiniteta suradnje s HDZ-om tako ne vjerujem da će tu biti nekih problema - kazao je Čutura.  

Bandićevi pokemoni: Skupio ih je sve, kod njega su se 'skućili'
Bandićevi pokemoni: Skupio ih je sve, kod njega su se 'skućili'

Opačić je lani u rujnu napustila SDP, a samo mjesec dana od odlaska iz te stranke pristupila je Bandićevom klubu kao nezavisna zastupnica. Bandićev protokol tada joj je poslao cvijeće, a Bandić kazao:

- Znam da sam s Milankom Opačić krenuo 1991. s Peščenice. Da sam je kao malu djevojčicu, prekrasnu, primio u tadašnju stranku (SDP) - ranije je rekao Bandić. 

Promjenu stranačkog dresa bivših kolega Opačić i Varge prokomentirali su i SDP-ovci.

- Koliko god je ovo bilo očekivano s obzirom na glasovanje u Saboru i ulazaka u Bandićev klub, mislio sam da kod njih postoji barem minimum pristojnosti da neće napraviti taj zadnji korak. Opet sam se razočarao. Mogu reći samo dno dna - kratko je poručio Peđa Grbin.

- Kolegica je prešla u klub Milana Bandića, kako je rekla, da ima stručnu službu koja bi joj pisala govore, koje još nikada nije održala u Saboru. Nekoliko puta HDZ je kritizirao njezin rad kao ministrice socijalne politike, a jednom sam apelirao na predsjednika Bandićevog kluba Jankovicsa da je zaštiti od HDZ-ovaca. Izgleda da to nije bilo dovoljno pa će veću zaštitu od HDZ-a imati od Stranke rada i solidarnosti, jer mi se čini da je u zadnje tri saborske godine upravo ona oličenje rada i solidarnosti - kazao je Arsen Bauk, predsjednik Kluba SDP-a. 

Prokomentirao je i pretrčavanje Siniše Vage, bivšeg ministra zdravstva u Vladi Zorana Milanovića u Bandićevu stranku. 

- Što se tiče kolege Varge, on je očito svoju ulogu koja mu je namijenjena u Hitnoj pomoći shvatio vrlo ozbiljno i već je prva akcija spašavanja urodila plodom. Spasio je Plenkovića i Bandića - kazao je Bauk. 

Bez obzira na potpisanu pristupnicu Milanu Bandiću, podsjeća, da mu se zastupnici u Saboru opiru da sjede sa stranačkim kolegama. 

- I dalje će im prsti na glasačkim tipkama biti na jednoj, a stražnjica na drugoj strani. Nadam se da će se ta čudna situacija promijeniti s novim zasjedanjem i da će Bandićev Klub biti okupljen na jednom mjesto da se uspostavi timski rad i da se ne bi dogodilo da kad njih deset "kihne", a da to do drugog dijela ne dođe - poručio je Bauk.

Podsjetimo, Bandić je ministrima poručio da bez njegovih 13 ljudi nema većine u Saboru.

- Dok se ne razbole ili ne počnu kihati zastupnici Stranke rada i solidarnosti oni su na funkciji, ako bi zastupnici otišli na ručak jedan petak kada sa glasa više nisu ministri - rekao je Bandić. 

Milanka Opačić napustila SDP: 'Ja ne želim rastakati stranku'
Milanka Opačić napustila SDP: 'Ja ne želim rastakati stranku'

Dobro upućeni sugovornici kažu da je Mirando Mrsić nudio Milanki Opačić da kad hoće da može pridružiti se Demokratima, ali ga je odbila uz poruku da "ima druge planove".  Naš sugovornik očekivao je ovakav rasplet situacije, a očekuje da će isto uskoro učiniti i bivša SDP-ovka Ana Komparić Devčić, koja u Bandićevom klubu još djeluje kao nezavisna zastupnica. Iako nije poznato čime je Bandić pridobio Opačić da se priključi njegovoj stranci, naš sugovornik uvjeren je da računica zagrebačkog gradonačelnika jasna. On želi imati što više svojih zastupnika kako bi pritisnuo HNS i to zbog GUP-a Grada Zagreba na koji su iznesene brojne primjedbe. 

- Mora pokazati premijeru Plenkoviću da s njim može imati stabilnu većinu u Saboru - kaže sugovornik.

Kada je riječ o Siniši Vargi, naš sugovornik je uvjeren kako bivši SDP-ov ministar zdravstva očekuje da će i Milan Kujundžić otići s pozicije te da će Milan Bandić tada pritisnuti premijera da Varga bude novi ministar zdravstva iz Bandićeve kvote.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa