Obavijesti

News

Komentari 207

Opačić u novoj aferi: Ministrici je davao savjete bez ugovora

Opačić u novoj aferi: Ministrici je davao savjete bez ugovora
3

Opačić je bivšeg savjetnika, Žarka Vukobrata zaposlila bez odgovarajućeg rješenja, tvrde iz Sindikata. Radio je za komunalno poduzeće, a dolazio je u Ministarstvo

VIDEO

Žarko Vukobrat, bivši savjetnik ministrice Opačić, tri je mjeseca sjedio na dvije stolice. Iako je bio zaposlen u komunalnom poduzeću u Jastrebarskom, dolazio je u ministarstvo kako bi se “upoznao s poslom”.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika tvrdi kako je Vukobrat, inače član SDP-a, 2012. bio zaposlen kao državni službenik, iako za to nije bilo zakonske osnove. Sindikat je ministricu zato prijavio Povjerenstvu za sukob interesa, koje ju je oslobodilo.

Zaposlila Vukobrata bez odgovarajućeg rješenja

Sindikat tvrdi da je ministrica lagala da je Vukobrata zaposlila bez odgovarajućeg rješenja. Braneći ministricu, njezini suradnici otkrili su nam da je to bila uobičajena praksa.

- Vukobrat se pojavljivao u ministarstvu i prije nego što je službeno imenovan kao savjetnik. Svi smo to radili jer smo znali da ćemo dobiti posao i do nekoliko mjeseci prije, ali je proces trajao. Dolazili smo se upoznati s poslom koji ćemo raditi i sa suradnicima - rekao nam je zaposlenik ministarstva. U službenom dopisu ministarstva stoji da je Vukobrat počeo raditi kod njih 2. travnja 2012, te da prije toga nije bio državni službenik.

Vukobrat bez komentara

- Prethodni radni odnos prekinuo je 31. ožujka 2012. i prije 2. travnja 2012. ne postoji ugovor temeljem kojeg bi obavljao poslove za ministarstvo - napisali su nam iz ministarstva. Nisu objasnili zašto je Vukobrat dok nije bio zaposlen primao službene obavijesti o korištenju službenih automobila te slobodnih dana. Sindikat je kopije tih mailova dao medijima. Vukobrat je 2013. otišao iz ministarstva i trenutačno je ravnatelj Zavoda za zapošljavanje u Karlovcu. Jučer nije bio dostupan za komentar. Sindikat nije uvjeren da je Vukobrat 2012. bio zakonito zaposlen u ministarstvu. Zato su se opet žalili Povjerenstvu za sukob interesa.

- Vjerujemo da je riječ o stranačkom uhljebu - rekao nam je glavni tajnik sindikata Siniša Kuhar. Prije deset dana otkriveno je da je savjetnik ministrice Damir Cimer iskustva koja je stekao kao državni službenik prodavao preko svoje tvrtke savjetujući druge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa