Obavijesti

News

Komentari 9

Opara: Podržavam ugostitelje koji će ukloniti ilegalne objekte

Opara: Podržavam ugostitelje koji će ukloniti ilegalne objekte
1

Što se tiče toga što će biti kasnije, danas će se objaviti anketni upitnik namijenjen građanima, kojima se daje prigoda da sami počnu uređivati žnjanski plato, kazao je splitski gradonačelnik

VIDEO

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara podupro je u ponedjeljak ugostitelje koji su odlučili ukloniti objekte sa žnjanskog platoa na temelju rješenja o uklanjanju nelegalnih objekata koje su dobili od Ministarstva prostornog uređenja i njegove inspekcije.

"Ako se redom nalaže da tamošnje nelegalne građevine moraju biti uklonjene, to se i događa. Ne bježim od odgovornosti koju imam, ali podsjećam da je rješenje o uklanjanju izdano puno prije nego što sam postao kandidat za gradonačelnika i puno prije nego što sam to i postao. Rješenje nije izdala Gradska uprava ni županija, izdala ga je Građevinska inspekcija. Kao legalist, ne mogu ništa drugo nego to podržati. Što se tiče toga što će biti kasnije, danas će se objaviti anketni upitnik namijenjen građanima, kojima se daje prigoda da sami počnu uređivati žnjanski plato. Anketnim upitnikom bi se trebala prikupiti mišljenja građana i to će, zajedno sa studijom Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, poslužiti kao podloga, prvo za privremeno, a potom i konačno rješenje cijelog platoa – od područja Zente do Duilova, odnosno za donošenje novoga prostorno-planskog uređenja toga za Split prevažnog prostora", istaknuo je u priopćenju Krstulović Opara.

Budući da se zbog procedure i natječaja ne može donijeti planska dokumentacija u nekoliko mjeseci, radne skupine Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita uspostavit će 2018. godine privremeni režim, a u skladu s njim i zakonskim odredbama bit će postavljeni točno utvrđeni moduli, tipizirane površine od 12 metara četvornih, onoliko njih koliko ih na temelju plana upravljanja žnjanskim platoom i natječajem koncesionarima bude postavljeno za sljedeću godinu. 

Kako je najavio Krstulović Opara, konačno rješenje, na osnovi plana koji će donijeti Gradsko vijeće, može se očekivati u svibnju 2019., do kad bi se trebale ispuniti sve obaveze za donošenje planske dokumentacije bez koje se ne može uređivati taj obalni pojas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Više je nego jasno kako su objekti na platou postavljeni na temelju odobrenja za 2016. Prethodne vlasti nisu izdavale nikakva odobrenja za 2017. Mjerodavno ministarstvo i Građevinska inspekcija su u svojim nalazima zaključili da je riječ o nelegalnim objektima koji trebaju biti uklonjeni. To znači da se ovih dana u prostor dovode red i zakonitost. Novo, privremeno stanje će se uspostaviti do sljedećeg ljeta. To rješenje će biti sukladno planu upravljanja, a izdat će ga Vijeće za koncesijska odobrenja", navodi Krstulović Opara te dodaje da gradonačelnik ne odlučuje o tome hoće li to rješenje biti istovjetno današnjem i hoće li objekti biti na istome mjestu. O tome i broju objekata odlučivat će se na osnovi natječaja i plana gospodarenja žnjanskim platoom koji će donijeti Vijeće za koncesijska odobrenja, koje je osnovalo Gradsko vijeće.

Na temelju zakona moći će se koristiti i modulima koji će uskoro biti predstavljeni javnosti, za koje će se svi moći natjecati i koristiti se njim kao objektima na plaži bilo kojeg tipa – kao mjesto za iznajmljivanje rekvizita, brodica, prodaju sladoleda. Žnjanska plaža, drži splitski gradonačelnik, treba biti poput plaže u Nici ili Copacabane.

Splitski gradonačelnik opovrgnuo je da su mu ugledni investitori poslali pismo u kojem traže razgovor u vezi s gradnjom marine na Žnjanu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora